Farhads onkel skal for retten: 'Jeg knepper dig, din mor og din datter'

20/10/2023 16:50

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Sydøstjyllands Politi
Foto: Sydøstjyllands Politi
Farhads onkel, Sulaiman Saleem Ibrahim, er blevet tiltalt for flere lovovertrædelser.

Mest læste i dag

Farhads onkel, Sulaiman Saleem Ibrahim, som blandt andet blev kendt for at medvirke i DR-dokumentaren “Forfulgt af Politiet?”, er nu blevet tiltalt for hele fem lovovertrædelser.

I to anklageskrifter fremgår det ifølge 24Syv, at han er blevet tiltalt for verbalt overfald af ordensmagten, forstyrrelse af den offentlige orden samt at modsætte sig anholdelse.

Ikke nok med det, så er der videre tale om en mulig bødestraf.

Det fremgår således af det ene anklageskrift, at Sulaiman Ibrahim er tiltalt for at d. 2. november 2022 at “have overfaldet tjenestegørende politiassistent med hån, skældsord eller anden fornærmelig tiltale ved at udtale: 'Du er en hund og en idiot'.

Derudover skulle han have råbt: 'Jeg knepper dig, din mor og din datter'.

Han er dog ved samme lejlighed tiltalt for "at have modsat sig anholdelse, idet tiltalte fysisk spændte op i kroppen i forbindelse med, at de tilstedeværende politibetjente foretog anholdelse og forsøgte at ilægge ham håndjern samt flytte ham.”

Dernæst nævnes tiltaler, der stammer fra d. 5. august 2022 , hvor han skulle “have optrådt støjende og fornærmeligt ved højt at sige: ‘Vejle Politi er korrupt’, og ‘Vejle Politi har kidnappet min nevø'.

Ifølge anklageskriftet var det “egnet til at forstyrre den offentlige orden.”

De yderligere to tiltalepunkter daterer tilbage til 2021, hvor Sulaiman Ibrahim er tiltalt for at have “forhindret” en anholdelse, og at han har optrådt støjende.

24syv har talt med familiens advokat, Claus Bonnez, der fortæller, at Sulaiman Ibrahim nægter sig skyldig:

“Han siger, han ikke har begået de ting, som politiet klandrer ham for. Han siger, der ikke er nogen saglig begrundelse for anklagerne, og at det er chikane fra politiet. Så må retten tage stilling til, om han har begået det eller ej,” fortæller Claus Bonnez til 24syv.

Sulaiman Saleem Ibrahims retsmøder er sat til d. 23. samt 24. oktober 2023.

Hvor er Farhad

Der er blevet delt mange forklaringer i forbindelse med efterlysningen af 17-årige Farhad fra Vejle, som forsvandt for halvandet år siden.

Torsdag kunne medier som 24Syv og Ekstra Bladet bringe historier om, at den unge mand fra Vejle skulle have talt i telefon med sin familie og oplyst, at han ville sætte kursen mod Tyskland.

Hvor den 17-årige dreng foretog opkaldet fra, er uvist.

Sikkert er det kun, at meldingerne om hans ophold den seneste tid har været mange og forskellige.

Familien har efter eget udsagn modtaget oplysninger om, at han skulle have opholdt sig i Athen. Forinden lød historien, at han opholdt sig i Tyrkiet.