Favorit til Løkkes udenrigstjans er startet i Indien

07/09/2015 10:39

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Peter Taksøe-Jensen, der i flere medier er blevet udråbt som manden, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) peger på som sin nye udenrigskoordinator, konstaterer over for Ritzau, at han er påbegyndt sit job som den danske ambassadør i New Delhi, Indien.

Ambassadøren kan ikke svare på, om han er i spil til jobbet som udenrigskoordinator, har været det eller ikke er det længere.

- Som du skriver, har jeg 15. august overtaget ledelsen af ambassaden her i New Delhi. De spørgsmål, du stiller, skal jeg ikke kunne sige noget om, skriver Peter Taksøe-Jensen i en mail til Ritzau.

De seneste fem år har han været den danske ambassadør i Washington, USA.

Peter Taksøe-Jensen er længe i flere medier blevet udråbt som manden, der skal give hele det udenrigspolitiske område et såkaldt serviceeftersyn.

Opgaven bliver at give et bud på en større grad af samtænkning og koordinering af Danmarks udenrigs-, forsvars,- sikkerheds,- handels- og udviklingspolitik.

Lars Løkke Rasmussen sagde allerede før folketingsvalget, at han ville udpege en person til at give udenrigspolitikken et serviceeftersyn.

- Hvis jeg bliver statsminister, har jeg tænkt mig at bede en erfaren, respekteret person med internationalt udsyn om at give sit samlede strategiske bud på en koordinering eller en samtænkning af forsvarspolitikken, udenrigs- og sikkerhedspolitikken, handelspolitikken og bistandspolitikken, sagde Lars Løkke Rasmussen dengang til Politiken.

Det har hele tiden været planen, at Peter Taksøe-Jensen i august skulle skifte ambassadørtilværelsen i Washington ud med et tilsvarende job i Indiens hovedstad.

Det skulle ske i forbindelse med udenrigstjenestens omfattende rokade i august.

Peter Taksøe-Jensen er kendt for at have haft en central placering som chef for det kontor, der udarbejdede det afgørende notat om det "juridiske grundlag for iværksættelse af militære forholdsregler mod Irak", da Danmark i 2003 besluttede at tilslutte sig invasionen i Irak.

/ritzau/