FCM vinder danmarksmesterskabet i kvindehåndbold

23/05/2015

FCM Håndbold vinder klubbens tredje danmarksmesterskab i kvindehåndbold med en samlet 45-44 sejr over Team Esbjerg.

Midtjyderne skulle forsvare sin etmålsføring fra den første DM-finale, hvor klubben vandt med 23-22, og det lykkedes.

Lørdagens udsolgte kamp i Blue Water Dokken i Esbjerg blev et regulært drama og sluttede uafgjort 22-22.

Der var spænding lige til det sidste, men FCM trak det længste strå efter en dramatisk afslutning, hvor begge hold virkede nervøse og lavede unødvendige fejl.

Med 75 sekunder tilbage bragte kampens topscorer, Nycke Groot, FCM på guldkurs med sit mål til 22-21. Det var Groots ottende mål i kampen.

Esbjerg brændte på det efterfølgende angreb, og selv om vestjyderne fik erobret bolden og udlignet, nåede holdet ikke at komme i angreb igen.

I begyndelsen af anden halvleg havde Esbjerg ellers fået lov til at snuse til DM-guldet, da holdet bragte sig foran med to mål.

Det skulle dog ikke vise sig at blive en vane med en så stor Esbjerg-føring, og FCM halede ind med det samme. Derefter fulgtes holdene ad lige som i første halvleg.

Begge holds målvogtere stod en stærk kamp bag to stærke forsvar, og derfor blev kampen en målfattig affære.

Undervejs var Esbjerg-svenskeren Johanna Ahlm særdeles skarp mod sine kommende holdkammerater fra FCM. Ahlm skifter til FCM fra næste sæson, men lørdag aften lavede hun syv mål for Esbjerg og var stærkt medvirkende til at sikre en tæt kamp.

Men da det gjaldt, kiksede Ahlm. Seks minutter før tid skød hun et straffekast uden for målrammen, da hun havde muligheden for at udligne til 20-20, bedst som Esbjerg var kommet i overtal.

FCM-guldet blev sikret uden landsholdsanfører Line Jørgensen i finalen. Den kommende CSM Bukarest-spiller var blevet syg op til kampen.