Fie Laursen taler ud om selvmordsforsøg

Skrevet af Mathias Busekist

24/01/2021
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Fie Laursen smider alle kortene på bordet i den nye dokumentarserie, som gennem fire afsnit viser Fies kamp tilbage til livet.

Dagens topnyheder

Fie Laursen har i over ti år været én af de mest kendte influencere hertillands. Hun åbner nu op i det første afsnit af serien, hvor hun sætter ord på tiden, der ledte op til den skæbnesvrangre episode. 

Fie har haft hundredtusindvis af følgere på de sociale medier, og hun har aldrig været bange for at gå til grænsen, når det kommer til at skaffe flere følgere.

Det skriver SE & HØR. 

Hun har derfor også været en af de mest kontroversielle influencere, og i kølvandet på mange af sine beslutninger, har hun modtaget hadebeve og dødstrusler.

Der er dog én beslutning i Fies liv, som hun fortryder mere end noget andet. Hun forsøgte at tage sit eget liv.

Den 23-årige Fie Laursen sætter nu - halvandet år senere - ord på tiden, der ledte op til hendes selvmordsforsøg. 

Det gør hun i dokumentaren, der bliver vist på DR, der hedder "Fie". 

De følger Fie Laursen to måneder efter selvmordsforsøget. Hun er her flyttet hjem til sin mor, da hun ønsker ro. Fie fik også under sin behandling på Psykiatrisk Center Nordsjælland stillet diagnosen PTSD. 

"Hvis jeg ikke var kendt, så tror jeg stadig, at jeg ville have det dårligt psykisk. Jeg har stadig dårlig smag i mænd, og jeg har stadig borderline. Hvis jeg ikke var blevet kendt, var der stadig nok noget, jeg manglede. En bekræftelse af et eller andet," siger en ærlig Fie i dokumentaren.

Fie fortæller ligeledes om et parforhold, som hun beskriver som værende destruktivt.

"Jeg var i et parforhold, som jeg var meget destruktivt, og jeg oplevede, at mine grænser blev overtrådt. Og mine venner og familie sagde, jeg skulle gå, men det gjorde jeg ikke, før det hele var for sent, og jeg fandt mig selv i et sort hul, hvor det hele blev værre og værre, siger Fie.

Fie forklarer, at hun vågnede en dag og tænkte, at tiden var inde. Hun blev dog heldigvis fundet af sin familie på havnen, hvorefter hun blev kørt på hospitalet, hvor hun kom til sig selv. 

Du kan se dokumentaren her.

Har du brug for hjælp?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Du er ikke alene om at have det sådan. De fleste mennesker har perioder, hvor livet eller en situation opleves som så svær, at de ikke kan magte den alene. For nogen fører krisen til selvmordstanker og uden hjælp måske til selvmordsforsøg og selvmord.

Derfor er det afgørende, at du får fortalt et andet menneske, at du har det svært, så du kan få den hjælp og støtte, du har brug for. På Livslinien er vi vant til at tale om selvmord og selvmordstanker, og vi vil meget gerne tale med dig.

Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-05