Finanslov: EL beskylder regeringen for bevidst nøl

Skrevet af admin

12/11/2013

Mest læste i dag

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, går nu hårdt i rette med regeringens håndtering af forhandlingerne om næste års finanslov.

Det sker efter flere ugers forhandlingsmøder, som indtil videre ikke er endt med den forventede aftale mellem regeringen og Enhedslisten.

Med blot én uge til kommunalvalget beskylder Johanne Schmidt-Nielsen regeringen for at nøle med at få en aftale i hus. Dermed vil danskerne skulle sætte deres kryds til kommunalvalget uden at vide, om regeringen vil indgå en aftale med rød eller blå blok:

- Vi synes efterhånden, det virker som om, at regeringen bevidst trækker tiden ud, siger Johanne Schmidt-Nielsen i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Forklaringen på regeringens nøl er måske, at de vil om på den anden side af kommunalvalget, fordi de er bange for vælgernes dom, hvis de laver en aftale med højrefløjen, siger hun.

Hvis regeringen ikke kan nå til enighed med Enhedslisten, står Venstre klar i kulissen med et forslag om at fremrykke skattelettelser fra forårets vækstplan for at sætte gang i væksten.

- Finansloven handler i høj grad om at vælge mellem mere velfærd ude i kommunerne eller nye skatterabatter til de store virksomheder.

- Jeg synes ærlig talt, det ville være mest fair overfor danskerne, hvis regeringen tilkendegav, hvilken vej den vælger, før vi alle sammen skal til stemmeurnerne på tirsdag, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

I de seneste uger har Johanne Schmidt-Nielsen og forhandlerne fra Enhedslisten ellers været til en stribe møder på finansminister Bjarne Corydons (S) kontor.

Men der er ikke fremskridt i forhandlingerne, og regeringen lader ifølge Johanne Schmidt-Nielsen de mange møder gå med at fortælle Enhedslisten, hvorfor partiets krav ikke kan blive til noget.

- De bruger forhandlingsmøderne på at belære os om, at minimumrettigheder for vores ældre medborgere er en dårlig idé.

- Og på at holde lange foredrag om, hvorfor de ikke går ind for arbejdsklausuler. Som ellers kunne være med til at sikre, at de arbejdspladser, der skabes, når man for eksempel bygger nye supersygehuse for milliarder af skattekroner, rent faktisk bliver arbejdspladser på danske løn- og arbejdsvilkår, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/