Fire nuttede løveunger født i Odense Zoo: Desværre er der også skidt nyt

Skrevet af Nicolai Haugsted

6 uger siden

|

05/04/2024
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Se de bedårende unger her.

Dagens topnyheder

Odense Zoo har for nyligt budt velkommen til fire nye brølende medlemmer af deres dyrefamilie.

Fire løveunger, bragt til verden af hunnen Mali, er nu det nye midtpunkt for opmærksomhed i zooen.

Med deres ankomst har zooen delt glæden via en video på deres Facebook-profil, hvor man kan få et første glimt af de små nye stjerner.

Knap en måned gamle, er ungerne allerede blevet kønsbestemt – tre hunner og en han – og for at sikre, at dyrepasserne kan holde styr på hver unik løve, har alle fire fået indsat en mikrochip i nakken.

Men ikke alt er jubel i Odense Zoo. For blot en måned siden stod zooen over for en hjerteskærende beslutning, da de måtte aflive to løveunger født af hunløven Kenya.

"Øv! Det er ikke alle historier, der er lige sjove at fortælle, og det her er en af dem, vi gerne var foruden: Vi har måttet aflive løveungerne, fordi de ikke fik mælk nok af deres mor," delte zooen med deres følgere.

Ifølge havens dyrlæge, Steffen Knold, led ungerne af ernæringsmangel --en situation ikke usædvanlig blandt førstegangsfødende løver.

"Jeg kan ikke forklare, hvorfor det sker, men vi er nødt til at gribe ind og aflive ungerne (...) Var det en kat eller en hund, så kunne man prøve med modermælkserstatning, men de (løverne. red.) skal have mælk hver anden time her i starten, så det er lidt trist, men vi er nødt til at gøre det på den her måde," forklarede Knold.

De fire overlevende unger skal være sammen med deres mor i stalden i seks til otte uger, inden de kan blive lukket ud til de resterende løver i parken, fortæller TV 2 FYN.

Du kan se de nuttede jægere her: