Fjernet fra hylderne i Bilka og andre supermarkeder: Nu er der nyt

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

I april trak Orkla Care alle produkter af mærket HUSK ud af markedet efter, at myndighederne satte få af produkterne i mulig forbindelse med et salmonellaudbrud i Danmark.

I april trak Orkla Care - ud fra et forsigtighedsprincip - alle produkter, der blandt andet var på hylderne i Bilka, af mærket HUSK ud af markedet efter, at myndighederne satte få af produkterne i mulig forbindelse med et salmonellaudbrud i Danmark.

Læs også

DR erkender bommert: “Kæmpestor fejl”

Nu melder Orkla Care ud, at planen er at sende kosttilskuddet tilbage på markedet i varmebehandlet form i oktober.

“Vi har besluttet, at vi i fremtiden vil varmebehandle HUSK®, før vi sender det på markedet. Varmebehandlingen fjerner salmonellabakterier, hvis der skulle være nogen til stede i råvaren. Vi kunne dog hurtigt konstatere, at der ikke fandtes løsninger på markedet, der levede op til vores høje krav om effektivt at fjerne bakterien. Efter at have gennemgået alle muligheder har vi derfor investeret i at etablere en helt ny, valideret varmebehandlingsproces i samarbejde med eksterne specialister. Derfor vurderer vi også, at vores proces bliver den sikreste på markedet, siger Nilüfer Sahin, kommunikationsdirektør for de danske Orkla-selskaber, i en pressemeddelelse.

Ikke fastsat en dato

Den nye proces betyder, at der først skal gennemføres en række test, før produktet igen kan blive sendt på markedet. Det betyder også, at forbrugerne må vente nogle måneder endnu med at få adgang til produktet, oplyser Orkla Care.

Orkla Care kan først give en endelig dato for, hvornår HUSK® er tilbage, når alle test er gennemført med et positivt resultat.

“Det er vores absolutte førsteprioritet, at sikkerheden er i orden. Vi har været dybt berørte af situationen, og vi vil være sikre på, at råvaren er fri for salmonella - i de tilfælde, hvor det måtte forekomme - før vi sender produktet tilbage på markedet. Det er vores plan, at det vil ske i oktober, men kun hvis vi er helt sikre på, at den nye produktion lever op til de krav, vi har stillet” siger Nilüfer Sahin.

I første omgang vil det kun være kosttilskudsprodukter fra HUSK®, der vender tilbage til markedet, mens de HUSK®-produkter, som har status som naturlægemidler, vil være noget længere undervejs. Ved ændringer af lægemiddelproduktionen kræver det en særskilt myndighedsgodkendelse, som Orkla Care må afvente.

Læs også

Alt for mange smittede: Her bliver der lukket helt ned

 

 

 

 

Dagens Gossip