Flere bilister tager turen over Storebælt og Øresund

Lige under fem procent flere lastbiler og personbiler har krydset bæltet mellem Fyn og Sjælland i det første halvår af 2014 end i samme periode sidste år.

Mellem første januar og 30. juni har 29.798 køretøjer ifølge en delårsrapport fra Sund & Bælt taget turen over Storebæltsbroen, hvilket giver en stigning på 4,7 procent.

Til sammenligning kørte godt 1000 færre køretøjer - nemlig 28.472 - hver dag enten den ene eller anden vej over bæltet i de første seks måneder af 2013.

Sund & Bælts administrerende direktør, Leo Larsen, siger i en pressemeddelelse fredag, at trafikken har overrasket positivt i hele det første halvdel af året.

- En mild vinter og nogle forårsmåneder med godt vejr har medvirket hertil, og tendensen ser ud til at fortsætte hen over sommeren, siger han.

Det er lastbilerne, der står for den største stigning med 8,7 procent, mens personbiltrafikken steg med 4,2 procent. Derimod faldt andelen af busser med 3,9 procent i perioden.

Stigningen i trafikken har betydet flere penge i kassen hos Sund & Bælt, som har tjent 6,1 procent mere i det første halvår af 2014 sammenlignet med samme periode sidste år.

Vejtrafikken har ifølge rapporten givet selskabet 1,3 milliarder kroner i indtægter.

Også Øresundsforbindelsen er blevet brugt flittigere de seneste seks måneder i forhold til samme periode i 2013. I alt steg trafikken over broen til Sverige med 4 procent.

Igen var det lastbiltrafikken, der rykkede mest på bundlinjen med en stigning på 6,7 procent. Det betyder konkret, at 72 flere lastbiler dagligt har taget turen over sundet.

/ritzau/