Flere bliver psykisk syge på jobbet

Flere kunder, patienter eller børn per medarbejder, dårlig ledelse eller kollegaer, der er korte for hovedet, fordi de selv er pressede.

Der kan være mange grunde til at føle, at jobbet slider på ens helbred, og det føler flere desværre.

En ny undersøgelse viser, at der er sket en stigning på fire procent af ansatte, der rammes af psykiske overbelastninger på arbejdsmarkedet.

De ramte har stress, depression eller i særligt slemme tilfælde psykiske lidelser, der udvikler sig til også at gå ud over det fysiske helbred.

Læs også: Offentligt ansatte hænges ud i forbryderalbum på nettet

Flere anmelder psykiske skader
Den endnu ikke offentliggjorte undersøgelse er foretaget af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) blandt 50.000 medarbejdere.

- Det er tydeligt, at flere oplever stress og dårligt psykiske arbejdsmiljø. Flere anmelder eksempelvis psykiske arbejdsskader, siger Bente Sorgenfrey, der er formand for hovedorganisationen FTF.

Organisationen repræsenterer 450.000 offentligt og privat ansatte, som hyppigt melder om et øget arbejdspres og dårligere arbejdsforhold.

Læs også: Det er ikke chefen, der stresser dig på jobbet: Det er dig selv

- Stigningen kan ikke forklares med, at der er kommet mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Det var der også i 2012, hvor den sidste måling blev lavet. Og desværre er situationen blevet værre siden dengang, uddyber hun.

Selvom fagbevægelsen og regeringen har sat fokus på det psykiske arbejdsmiljø i en årrække, er der dermed langt igen, før flere får det bedre.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip