Flere lande lukker op: Her kan du tage på sommerferie

Foto: Shutterstock

På et pressemøde har udenrigsminister Jeppe Kofod netop afsløret, at flere populære rejsemål bliver gule.

Rejserestriktionerne til flere lande i Europa bliver nu lempet. Dermed kan danskerne rejse til flere lande og områder, uden at skulle i karantæne ved hjemkomst.

Læs også

Tjek din e-boks: Vigtigt brev til knap 300.000 danskere

Et af de mest populære rejsemål blandt danskerne er Italien. Landet bliver nu gult. Flere regioner i landet allerede var gule i forvejen, men nu er det gældende for hele landet. 

Desuden bliver både Østrig, Tyskland, Slovakiet og Rwanda også farvet gule i stedet for orange. 

Er et land eller en region gult, er det ensbetydende med, at man skal være forsigtig, hvis man rejser afsted. Er det derimod orange, betyder det, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser. 

I Kroatien er der også en enkelt region, der bliver farvet gul. Det er regionen Jadranska Hrvatska, der er tale om, hvorfor der ikke længere frarådes ikke-nødvendige rejser hertil. 

Ovenstående gør sig også gældende for Peloponnes, der er en region i den sydlige del af Grækenland. Også i Schweiz er der en række regioner, der bliver gule. Her drejer det sig om henholdsvis Zug og Ticino. 

Der er ikke nogen lande, der bliver ændret til orange eller til rød. Dog er den spanske region Ceuta blevet ændret fra gul til orange, hvilket vil sige, at Udenrigsministeriet nu fraråder, at man tager på ikke-nødvendige rejser til denne region. 

Foruden at man slipper for at skulle en tur i karantæne, når man vender hjem fra et land eller en region, der er gul, så er der heller ikke et krav om, at man kan vise en negativ coronatest. 

På dagens pressemøde udtalte direktør i Udenrigsministeriet Erik Brøgger sig også. Han gjorde det klart, at smitten begynder at gå op herhjemme, og at man holder øje med den britiske mutation i Storbritannien. 

"Smitten begynder at gå op herhjemme, og vi skal se at få styr på vores egen smittesituation. Derudover holder vi øje med den britiske mutation i Storbritannien," sagde han.

Læs også

Kommer med opråb til disse danskere: I skal stadig bruge mundbind

Desuden fortalte han, at der er en række regioner i Norge, der vil blive farvet orange i morgen. Det har dog ingen betydning, da man ikke har haft mulighed for at rejse ind i Norge i lang tid.