Flyselskab melder ud: Nu bliver uniformerne kønsneutrale

Foto: Virgin Atlantic

De har annonceret, at de vil skille sig af med deres kønsbestemte uniformer som led i en opdatering af deres politik om kønsidentitet.

Piloter samt besætningsmedlemmer, der er en del af LGBTQ+-samfundet, vil nu kunne vælge uniform ud fra, hvilken der bedst afspejler deres identitet.

Virgin Atlantics ansatte har hidtil båret uniformer ud fra køn - burgundy uniformer til mænd, røde uniformer til kvinder.

Læs også

3-årig involveret i voldsom ulykke: Hastet med helikopter til hospitalet

Den nye kampagne for uniformerne - som ikke er nye i sig selv - er skabt af Vivienne Westwood.

I kampagnen bruges ansatte samt "RuPaul's Drag Race"-dommer Michelle Visage.

Men ikke nok med det, så kommer Virgin Atlantic også til at benytte sig af pronomenbadges, så passagerer og ansatte kan "kommunikere klart og tydeligt og blive tiltalt med deres foretrukne pronomen". 

Derudover nævnes det, at der vil blive indført læringsinitiativer om rummelighed for turismepartnere og hoteller for at sikre, at alle gæster føler sig velkomne.

Foto: Virgin Atlantic

Det kommer ikke længe efter, at en undersøgelse, der blev foretaget på vegne af Virgin Atlantic, har vist, at det har mange fordele at give arbejdstagerne mulighed for at være deres sande jeg på arbejdet.

Undersøgelsen viste, at hvis medarbejderne får mulighed for at udfolde deres individualitet på arbejdet, øges deres mentale velbefindende med 49 procent og lykken med 65 procent.

"Hos Virgin Atlantic tror vi på, at alle kan tage kampen op mod verden, uanset hvem de er. Derfor er det så vigtigt, at vi giver vores medarbejdere mulighed for at omfavne deres individualitet og være sig selv på arbejdet."

"Det er derfor, at vi ønsker at give vores medarbejdere mulighed for at bære de uniformer, der passer bedst til dem, og hvordan de identificerer sig, og sikre, at vores kunder tiltales med deres foretrukne pronomen."

Læs også

Buckingham Palace anklages for censur: Må aldrig vises igen

 

Dagens Gossip