FN advarer: Værste krise i 40 år

Foto: Shutterstock

FN kommer med en kraftig advarsel.

Afrikas Horn står lige nu over for en stor udfordring. Visne afgrøder og døende husdyr er blevet hverdag på Afrikas Horn, hvor fire fejlslagne regnsæsoner i træk har skabt en ”katastrofal situation”, som ikke er set lige i de sidste 40 år.

Sådan lyder advarslen onsdag fra FN’s fødevare- og landbrugsorganisation, FAO.

Læs også

Mia Khalifas opslag går amok: Deler billeder iført helt gennemsigtig badedragt

- Vi står over for en katastrofal situation på Afrikas Horn. Mere end 18 millioner mennesker lever i fødevareusikkerhed på grund af tørken. Det er en situation, vi ikke har set i de sidste 40 år. Fire fejlslagne regnsæsoner, og en femte på vej – det er virkelig katastrofalt. Vi har store befolkningsgrupper, der står lige på kanten af hungersnød, siger Rein Paulsen, direktør ved FAO’s kontor for nødsituationer og modstandskraft.

Det er især landene Djibouti, Etiopien, Kenya og Somalia. Her har tørken påvirket både produktionen, eksport og i værste tilfælde kostet både menneske- og dyreliv.

Det har fået bønner til at søge mod andre steder med bedre mulighed for blandt andet vand, og det har givet anledning til interne stridigheder om de knappe ressourcer. 

- Milllioner af kvæg og andre husdyr er allerede døde på Afrikas Horn. Den seneste vurdering lyder på, at mere end syv millioner dyr er døde – det udgør en tredjedel af den samlede mængde. Dette betyder, at det, som sårbare familier er helt afhængige af, er væk, siger Rein Paulsen fra FAO.

Læs også

Supermarked ramt af rotter: Løb rundt blandt bagværk

 

Dagens Gossip