Fødevarestyrelsen var ikke tilfreds: Har meldt supermarkedskæde til politiet

25/03/2023 18:15

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dagli'Brugsen er blevet meldt til politiet.

Mest læste i dag

Politiet har fået en anmeldelse ind ad døren, som omhandler Dagli'Brugsen.

Kontrolbesøget, der fandt sted tidligere i denne måned i en af dagligvarekædens butikker, var så overvældende skidt, at supermarkedskæden blev meldt.

Ved Fødevarestyrelsens besøg blev der blandt andet fundet flere tilfælde af skimmelsvamp på grund af manglende rengøring.

"Følgende er konstateret: I kølerum, der blandt andet bruges til opbevaring af uemballeret frugt og drikkevarer, fremstår loftet med store sorte afkradselige plamager af skimmellignende vækst," skriver Fødevarestyrelsen efter at have besøgt Dagli'Brugsen i Gislinge i Nordvestsjælland.

Skimmelsvampen var ikke det eneste, Fødevarestyrelsen var ked af at se, da der blev fundet "sorte og hvide plamager af skimmellignende vækst" i butikkens kølerum med mejeriprodukter.

Derudover har de noteret "sorte afkradselige plamager af skimmellignende vækst" på døren til fryserummet.

Og noget, som muligvis kan have bidraget til irritationen, er, at Dagli'Brugsen i Gislinge før har fået en sur smiley for den manglende rengøring - det skete også i december sidste år.

Afdelingschef for Fødevaresikkerhed detail i Coop, Bettina Ørsnes Larsen, forsikrer over for B.T. om, at man vil komme det hele til livs. 

I en mail til B.T. skriver Bettina Ørsnes Larsen, at der først og fremmest er blevet hentet ekstra rengøring ind, men at man samtidig har sat en byggesagkyndig på sagen.

Skimmelproblemerne i butikkens kølerum burde derfor høre til fortiden. 

Smileyen, som altså er den forkerte af slagsen, bliver ledsaget af en indskærpelse, som skyldes mangelfuld egenkontrol, da butikken ikke har kunnet fremvise dokumentation for varmholdelse af pølser.

Derudover kommer to opfølgende, gebyrbelagte kontroller med indskærpelsen. 

Trods alt dette mener Bettina Ørsnes Larsen ikke, at det afspejler butikkens niveau. Politianmeldelsen skulle sågar være ren procedure.

Ifølge Bettina Ørsnes Larsen er de blevet meldt, fordi de har fået flere bøder for samme forseelse.