Førende AI-forsker har sagt op: Frygter, at kunstig intelligens kan true menneskeheden

02/05/2023 16:30

Mathias Madsen

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Tidligere Google-ansatte Geoffrey Hinton har sagt sit job hos søgegiganten op i protest mod udviklingen i kunstig intelligens.

Mest læste i dag

Forestil dig en verden, hvor robotter udvikler sine egne tanker og følelser og bliver klogere end mennesker. Måske udnytter de endda deres overlegne intelligens til at udrykke menneskeheden. 

Det lyder som plottet til en halvdårlig film, men måske bliver det til virkelighed i den nærmeste fremtid. 

Det er i hvert fald, hvad flere og flere eksperter inden for kunstig intelligens - såkaldt AI - begynder at frygte. 

Én af dem er Geoffrey Hinton, som er én af verdens førende AI-forskere. 

Han er ifølge Reuters så bange for, at han har været med til at udvikle teknologi, der kan føre til menneskehedens undergang, at han i protest har sagt sit job hos Google op. 

Den 75-årige professor frygter nemlig ifølge TV2, at blandt andet tekstrobotter med tiden kan udvikle sig til at blive klogere end mennesker og dermed udgøre en trussel for vores eksistens. 

"Ideen om at disse ting faktisk kan blive klogere end mennesker... få mennesker troede på det. Men de fleste troede ikke på det. Og jeg troede ikke på det. Jeg troede, at det var om 30 til 50 år eller måske længere tid. Tydeligvis tror jeg ikke længere sådan," har Hinton forklaret. 

Og han er ikke alene med den frygt.

Hundredevis af eksperter og forskere inden for området - herunder Tesla-stifteren Elon Musk - har tidligere givet udtryk for deres bekymringer om, at en for hurtig og ukontrolleret udvikling på AI-området kan få alvorlige konsekvenser. 

"Jeg sagde op, så jeg kunne snakke frit om farerne ved AI [...]," har Hinton udtalt og uddybet, at han blandt andet frygter, at AI kan føre til en verden, hvor man ikke kan vide, hvad der er sandt og falskt, fordi AI kan skabe falske billeder og videoer, som ser ægte ud. 

"Det er svært at se, hvordan man kan undgå, at slemme mennesker bruger det [red. AI] til slemme ting," har Hinton desuden udtalt.