Første barn død med coronavirus i Danmark

Skrevet af Mathias Busekist

171 uger siden

|

02/02/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forældrene i Danmark kan dog godt sende deres børn i skole uden bekymringer, mener overlæge.

Dagens topnyheder

Statens Serum Instituts daglige opgørelse har i dag vist, at det første barn er registreret død med coronavirus i Danmark. 

Det siges, at barnet har været mellem 0 og 9 år. Det siges også, at barnet i forvejen havde alvorlige problemer med helbredet. 

Det har Statens Serum Institut bekræftet over for TV 2

Der er derimod ingen børn og unge i alderen 10-19 år og 20-29 år, der er døde med coronavirus i Danmark. 

Dødsfaldet kommer blot dagen efter, at man hos regeringen har valgt, at man ville sende de små klasser tilbage i skole. 

Det kommer til at træde i kraft fra den 8. februar, og der er tale om børnene fra 0. til 4. klasse. Det har man valgt at gøre på baggrund af nye beregninger fra Statens Serum Institut, som har kigget nærmere på, om det ville kunne lade sig gøre at sende dem tilbage i skole. 

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kalder det en "forsigtig genåbning", og det kommer i en tid, hvor smittetallene er lave, men samtidig har man den britiske coronamutation, som er voksende. 

De fastholder dog alligevel, at de lave smittetal vidner om, at det må være muligt at få de små tilbage i skole. De mener også, at det vil gøre det nemmere for forældrene, der arbejder hjemmefra, da de skal passe børn. 

Det samme mener Klaus Birkelund Johansen, overlæge på Børn og Unge Klinik på Aarhus Universitetshospital, som også fortæller, at forældre til småbørn kan være helt rolige. 

Han er nemlig sikker på, at forældrene kan sende børnen i skole med ro i maven. Klaus Birkelund fortæller ligeså, at det der er et "ekstremt lille antal" børn på verdens, som er døde med coronavirus.

"Alle børn, der er døde med coronavirus i verden, var i forvejen alvorligt syge. Men selv blandt de alvorligt syge børn, er det meget, meget sjældent, at de dør," fortæller han til TV 2.