Forældre er begejstret for skolereformens ændringer

Hvordan oplever du ændringerne i dit barns skole efter skolereformen?

Det spørgsmål var overliggeren for en undersøgelse, som er foretaget blandt 1.190 forældre til børn i den danske folkeskole.

Spørgsmålet er relevant, efter at Folketinget og KL (Kommunernes Landsforening) indgik en aftale om at reformere folkeskolen med start i august 2014.

Undersøgelsen er foretaget af YouGov for KL´s blad Momentum. 

Læs også: Professor: Sygefravær er en slags protest

Flertallet er glade
Trods stor modstand blandt især lærerstanden, er et flertal af forældrene overvejende positive over ændringerne:

65 procent svarer, at det fungerer godt at have indført fremmedsprog tidligere, hvor seks procent har dårlige erfaringer.

57 procent er tilfredse med, at der er indført flere timer i dansk og matematik, og modsat er kun otte procent negative over tiltaget.

50 procent af forældrene positive over, at der dagligt er indført gennemsnitligt 45 minutters motion og bevægelse, mens 22 procent er negative.

Det mest negative i reformen ifølge forældrene er ideen om den ”åbne skole”, hvor der skal samarbejdes mere med virksomheder og foreninger.

Her svarer forældrene, at de endnu ikke har gode, praktiske erfaringer med tiltaget. 23 procent mener, at det fungerer godt, og 23 procent synes ikke, det fungerer optimalt. 21 procent har ikke oplevet nogen ændring.

Hvad er dine erfaringer med ændringerne i folkeskolen indtil videre?

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip