Forældre om gps-overvågning: Teknologien frister

Skrevet af admin

02/08/2014

Mest læste i dag

Det er af ren bekymring, at forældre benytter sig af muligheden for at bruge ny teknologi til at tjekke, hvor børnene befinder sig.

Det mener formanden for Skole og Forældre, Mette With Hagensen.

En ny undersøgelse lavet af analyseinstituttet Wilke for Jyllands-Posten viser, at knapt hver tredje forælder kan finde på at installere en app på barnets mobiltelefon, så forældrene til enhver til kan se, hvor barnet er.

- Det er jo ikke fordi, vi vil gå og snage i, hvad vores børn går og laver. Men den største frygt forældre har, er jo, at vores børn ikke kommer hjem.

- Så når teknologien er der, er vi fristede til at bruge den, siger hun.

Hun tror, at der ligger en fin balancegang til baggrund for, at det ikke er flere end hver tredje, der kunne finde på at installere appen.

- Det er en afvejning af, at vi gerne vil vide, at vores børn er sikre, samtidig med at vi også tænker, hvordan vi selv ville have det med at vide, at vi var overvågede altid.

Det er især i særlige tilfælde - som på en tur i Tivoli - at hun mener, teknologien kan forsvares.

- Der kan børnene blive rigtig bange, hvis de bliver væk. Eller i forhold til børn med særlige behov, som kan have svært ved at give udtryk for, at de er væk, siger hun.

Imidlertid mener hun, at dialog med barnet et vigtigt præventivt redskab, som både skal bruges, når det handler om, hvad det gør i den virkelige verden, og hvad det gør på internettet.

- Så kan der være særtilfælde, hvor man som forælder siger, at nu er jeg nødt til lige at tage en stikprøve for at se, om barnet nu også gør det, vi har aftalt, siger Mette With Hagensen.

Selvom teknologien frister, mener hun, at man skal passe på med, at overvågningen ikke tager overhånd:

- Da vi andre var børn, cyklede vi ud og ledte efter dem. Den metode kan jo stadig benyttes. Så bare fordi teknologien er der, skal vi ikke bare kaste os ud i at begynde at bruge den.

/ritzau/