Forældre til Boston-offer er imod dødsstraf til bombemand

Skrevet af admin

18/04/2015

Mest læste i dag

Forældrene til den dreng, som blev det yngste dødsoffer ved bombeangrebet mod Boston Marathon, har bedt anklagerne i sagen om ikke at kræve dødsstraf til gerningsmanden, den 21-årige Dzhokhar Tsarnaev.

Bill og Denise Martin, der mistede deres otteårige søn Martin Richard, beder i stedet anklagerne om at forsøge at indgå en aftale om, at Tsarnaev idømmes fængsel på livstid til gengæld for, at han dropper sine appelmuligheder.

- Vi ved, at regeringen har sine grunde til at bede om dødsstraf, indleder parret et åbent brev til anklagerne på forsiden af avisen Boston Globe.

Men dødsstraf vil betyde, at der kan gå mange år med appelsager, og det vil rippe op i "de mest smertefulde dage i vores liv", skriver Bill og Denise Martin.

- Drop dødsstraffen for at afslutte lidelserne, skriver parret.

På tirsdag går anden del af sagen mod Tsarnaev i gang. Et nævningeting skal beslutte, om han skal straffes med døden for bombeangrebet ved Boston Marathon i 2013, hvor tre personer blev dræbt og 264 såret.

Anklagemyndigheden vil have ham dømt til døden med den begrundelse, at han angreb et land, som han var flyttet til 10 år forinden.

Tsarnaev har selv beskrevet angrebet som hævn for USA's militære operationer i muslimske lande.

Forsvarsadvokaterne siger derimod, at Tsarnaev - som var 19 år, da han gennemførte angrebet sammen med sin bror - ikke var drevet af ideologiske motiver.

Han fulgte blot sin ældre bror, den 26-årige Tamerlan Tsarnaev, som blev dræbt af politiet i en skudveksling fire dage efter angrebet.

Tidligere fredag kom en ny undersøgelse som viser, at støtten til dødsstraf i USA er på det laveste niveau i 40 år.

Det ændrer dog ikke ved, at et flertal af amerikanerne fortsat støtter den ultimative straf, skriver nyhedsbureauet AFP.

Undersøgelsen fra Pew Research Center konkluderer, at 56 procent af amerikanerne støtter dødsstraf i drabssager. Det er seks procent færre end i 2011.

I dag er 38 procent imod dødsstraf, selv når der er tale om retssager mod drabsmænd, viser rundspørgen.

/ritzau/Reuters