Forbrugerne raser: Det betyder 'e-symbolet' på fødevarer

Foto: Shutterstock.com

Et såkaldt e-symbol har overrasket mange, som ikke kendte til dets betydning.

Store dele af verden er lige nu ramt af en voldsom inflation, som især kan mærkes i dagligvarebutikkerne. Her er stort set alle varer steget i pris. Det har i sig selv skabt store frustrationer for kunderne, som desværre ikke kan gøre det store ved det.

På forskellige varer har du måske bemærket et e-lignende symbol ved siden af vægtangivelsen. Hvis ja, ved du så hvad det betyder? Det har nemlig skabt stor vrede hos forbrugere i Storbritannien, som føler sig snydt.

Læs også

Advarer tidligere coronasmittede

En kvinde fortæller på Facebook ifølge Mirror, at hun havde købt 500 gram hakket kød, men blot fået 456 gram. På pakken havde symbolet også været der, og det er her det bliver interessant.

E-symbolet betyder nemlig, at den angivne vægt ikke er millimeterpræcis. Ifølge Positive ID Labels, så bruges symbolet på følgende måde:

"På fødevarer bruges e-symbolet for at sikre, at forbrugeren er fuldt ud klar over, at vægten er i overensstemmelse med reglerne om vægte og mål fra 2006. Dybest set er vægten på pakken inden for en lille margen for unøjagtighed. Det bruges til at sikre, at forbrugeren ved, at vægten af ​​produktet muligvis ikke er nøjagtig den samme som vægten angivet på emballagen. E-symbolet bruges kun i Europa."

Ved siden af vægten kan du se det såkaldte e-symbol.
Foto: Lidl UK

Kvinden skulle vise sig ikke at være den eneste, som ikke kendte til betydningen af e-symbolet. Mere end 1.600 andre personer har nemlig kommenteret opslaget, hvoraf mange af disse er folk, som ikke kendte til det.

Læs også

Mand skulle på ferie uden konen: Så tog hun sin hævn

 

Dagens Gossip