Forkasteligt: 'Mette Frederiksen burde i stedet blive hjemme'

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen rejser til Israel, men i stedet burde hun blive hjemme og forhandle om genåbningen, lyder det blandt kritikerne.

Statsminister Mette Frederiksen rejser sydpå til Israel, hvor hun skal mødes med landets premierminister, Benjamin Netanyahu.

Det skal hun sammen med Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz, da man ønsker at diskutere et muligt samarbejde om produktion af coronavacciner. 

Det skriver TV 2.

Læs også

Smitsom hundesygdom i omløb

Israel har allerede givet 96 vaccinedoser per 100 indbyggere, hvorfor de er verdens allermest førende, når det kommer til at vaccinere mod coronavirus. 

Det er netop derfor, at Mette Frederiksen ønsker at indgå et samarbejde med Israel. De kan blive en potentiel samarbejdspartner, siger hun, da Danmark vil kunne købe overskydende vacciner. 

Nyheden om, at Mette Frederisksen rejser til Israel, er dog ikke faldet i god jord herhjemme. Der er nemlig flere politikere - endda fra begge fløje - der er kritiske over for rejseplanerne. 

De mener, at Mette Frederiksen forsømmer sine genåbningsforhandlinger i Danmark. De mener også, at hun risikerer at blive en brik i Netanyahus aktuelle valgkampagne. 

Og blandt dem, der stiller sig kritisk over for Mette Frederiksens valg om at rejse, finder man Karsten Hønge, politisk ordfører i SF. 

"Mette Frederiksen vil købe "overskydende vacciner" af Natanyahu. Kan Israel have mange vacciner, når millioner af sårbare palæstinensere ikke er beskyttet? Så fylder empatien og humanismen kun pladsen på en lillerfingernegl. Danmark ikke deltage i det kyniske spil," skriver Karsten Hønge på Twitter. 

Han mener, at det ville være "fuldstændigt forkaseligt", hvis Danmark valgte at købe de resterende doser.

Der er nemlig flere menneskerettighedsorganistationer, der har kritiseret Israel for at udelukke det palæstinensiske folk i landet. Det har medført, at de ikke får vaccinen, da man udelukkende prioriterer israelere. 

Enhedslistens tidligere leder Penille Skipper er også forarget.

"Mette F. burde rejse til Israel for at kritisere, ikke blåstemple," skriver hun på Twitter.

De bliver begge bakket op af Martin Lidegaard, medlem af Folketinget for Radikale Venstre og formand for Det Udenrigspolitiske Nævn.

"Jeg vil have en dårlig smag i munden, hvis vi flår vaccinerne ud af armene på palæstinenserne," siger han til TV 2, hvorefter han siger, at han ikke kan forstå, at man ikke tager mødet virtuelt. 

Martin Lidegaard mener ligeså, at hun prioriterer forkert, da han mener, at forhandlingerne om genåbningen af Danmark bør komme i første række.

Læs også

Efterskoleelev testet positiv på første skoledag

 

Dagens Gossip