Formænd: Nedlæg LO efter valg

Den LO-formand, der bliver valgt som afløser for Harald Børsting til efteråret, skal også være den sidste LO-formand.

Budskabet kommer fra formand for HK/Privat, Simon Tøgern, i en kronik i Politiken.

Den næste formand for LO skal efter Tøgerns opfattelse gå til valg på at nedlægge LO og i stedet danne en stor ny hovedorganisation af LO's cirka en million og FTF's 450.000 medlemmer.

- Kandidaterne bør gøre det til et slogan i valgkampen at nedlægge LO. Hvis vi mener den danske model alvorligt og har ambitioner om, at nye typer job bliver omfattet af overenskomster, skal vi samle kræfterne i en stor hovedorganisation, siger Simon Tøgern, der ikke selv går efter posten som LO-formand, til Politiken.

Siden 2000 har de 17 forbund under LO mistet godt 300.000 medlemmer, og LO fik heller ikke politisk indflydelse gennem en trepartsaftale med regeringen i 2012, selv om fagbevægelsen historisk har haft tætte bånd til Socialdemokraterne.

HK-sektorformanden, som betegner sin kronik som et opråb, bakkes op af andre markante figurer i LO.

- Vi skal gå efter en stor hovedorganisation. En kommende LO-formand bør gøre sig til kurator over LO's nedlæggelse, siger FOA-formand Dennis Kristensen til Politiken.

Samme melding kommer fra formand i Dansk Metal, Claus Jensen.

Formand Per Christensen fra landets største forbund, 3F, er derimod ikke varm på ideen om en fusion mellem LO og FTF:

- Langt hen ad vejen er jeg enig i analysen af fagbevægelsens situation, men jeg er ikke enig i, at en fusion med FTF er afgørende. Det er jo ikke i sig selv nok, at vi er mange, hvis vi ikke er indbyrdes enige, siger han til Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip