Forsvarer: Dansker i hackersag skal have betinget dom

En dom på 30 dages betinget fængsel og ikke mere.

Sådan lyder opfordringen i forsvarer Michael Juul Eriksens strafprocedure i Retten på Frederiksberg i den store hackersag.

Han repræsenterer den 21-årige dansker JKT, der tidligere torsdag blev kendt skyldig i medvirken til forsøg på hacking, mens hans medtiltalte, den 30-årige svensker Gottfrid Swartholm Warg, blev kendt skyldig i hacking af it-virksomheden CSC's såkaldte mainframe.

- En betinget dom på 30 dage må være udgangspunktet i den her sag, siger Michael Juul Eriksen.

- Forbrydelsen er ikke fuldbyrdet, og tilsigtet medvirken er mislykkedes. Den måde, det er sket på, er banal. Personen er ustraffet og meget ung, siger han.

Forsvareren sammenligner hele forsøget og sin klients medvirken til hacking som "et spørgsmål om at gå hen og tage fat i en dør og se, om den er åben, og det er den ikke".

Anklager Maria Cingari krævede i sin strafprocedure, at danskeren bliver idømt en straf på to års fængsel. Samtidig kræver hun, at Warg bliver idømt ikke under fem års fængsel samt bliver udvist af Danmark.

Det mener Luise Høj, Wargs forsvarer, dog er en alt for hård en straf. Hun kræver i stedet, at hendes klient ikke får mere end et års fængsel.

Ved hackerangrebene, der fandt sted i perioden april til august 2012, har hackerne fået adgang til forskellige offentlige registre, herunder CPR-registret, politiets kriminalregister og det såkaldte SIS-register over internationalt efterlyste personer.

Helt nøjagtigt er der stjålet 246.490 registreringer fra politiets kriminalregister fordelt på 91.011 unikke personnumre.

Retssagen blev indledt 2. september, men indtil da havde de to tiltalte været i politiets varetægt i henholdsvis 16 og 10 måneder.

JKT blev løsladt efter torsdagens retsmøde, da en mulig straf formentlig ikke bliver længere end den tid, som han allerede har siddet varetægtsfængslet.

Der bliver afsagt straf i sagen fredag klokken 13.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip