Forsvundet fly: Objekter fundet i nyt søgeområde

Skrevet af admin

28/03/2014

Mest læste i dag

En multinational flåde af skibe og fly fortsatte fredag eftersøgningen efter Malaysia Airlines fly MH370 og håbede at få fastslået, hvorvidt flyet fløj hurtigere end først antaget, da det styrtede ned langt ude i Det Indiske Ocean.

10 fly fra seks lande - Australien, Kina, Japan, New Zealand, Sydkorea og USA - tog afstikkere til området omkring 1100 kilometer nordøst for den søgezone, hvor eftersøgningen har været koncentreret i en uge vest for Australien.

Sent fredag sagde den australske søfartsstyrelse, Amsa, at fem fly havde sporet et større antal genstande i den nye zone, men skibe når først frem til stedet lørdag.

Ifølge Amsa fløj det forsvundne fly hurtigere end først antaget, efter at man mistede kontakten med piloterne, og flyet ændrede kurs mod Det Indiske Ocean.

I alt har langt over en snes lande nu deltaget i eftersøgningen efter flyet og over 60 skibe har været involveret. Men samarbejdet har ikke været uden problemer på grund af rivalisering mellem forskellige lande.

Mens Malaysia er blevet kritiseret for ineffektive reaktioner og dårlig kommunikation omkring passagerflyets mystiske styrt, så har Kina demonstreret dets stadigt mere effektive militær.

Der har været flere tilfælde, hvor landet har været tilbageholdende med at give oplysninger, der var vigtige for eftersøgningen, fordi de frygtede at komme til at afsløre militære hemmeligheder.

Tre de af de mest udbredte teorier går på, at flyet enten blev kapret eller blev udsat for pilotsabotage - eller at der opstod en krise om bord, hvorved automatpiloten blev slået til i flere timer, indtil flyet løb tør for brændstof.

I Malaysia tror myndighederne mest på, at nogen om bord med fuldt overlæg fik flyet væk fra dets kurs, men der foreligger ingen håndgribelige beviser.

/ritzau/Reuters