Fra i dag kan det mærkes på kontoen: Nu er der penge på vej

Skrevet af Emil Martesen

6 uger siden

|

12/04/2024
Foto: Shutterstock
Fra i dag kan det mærkes på kontoen.

Dagens topnyheder

Danskerne har taget hul på fredagen, og selvom den normalt giver et hav af mennesker smil på læberne, så er der i dag, den 12. april, ekstra god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

Knap fire millioner danskere får nemlig en betragtelig tilbagebetaling fra Skattestyrelsen, når der i dag udbetales den overskydende skat.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det giver endnu flere penge mellem hænderne til danskerne, der ser frem til udbetalingen fredag. Jan Møller Mikkelsen, der er fagdirektør i styrelsen, lægger ikke skjul på, at selvom der tikker penge ind på mange danskeres konto i morgen, så vil han minde om, at man kunne have haft glæden af dem sidste år:

"Men jeg vil samtidig minde om, at det er penge, man kunne have haft glæde af sidste år, hvis man havde rettet sin forskudsopgørelse".

Denne situation kaster nemlig lys over et vigtigt aspekt af skattesystemet; betydningen af at justere sin forskudsopgørelse for at optimere sin økonomi løbende.

Men det stopper ikke her.

Det er nemlig ikke alle, der ser pengene rulle ind på kontoen allerede i dag.

Den første del af udbetalingen vedrører borgere, der ikke har haft ændringer i årsopgørelsen, eller har justeret det senest den 5. april. Borgere, der skulle have ændret i årsopgørelsen herefter vil få den overskydende skat udbetalt løbende.

Og for dem, der har gæld til det offentlige, vil opleve, at den overskydende skat først vil blive brugt til at afdrage på gælden:

"Der kan være flere årsager til, at man ikke får udbetalt sine penge, som man forventer. Det er noget, vi ved, vil fylde en del og give ekstra ventetid på telefonerne i den kommende tid", lyder det fra Jan Møller Mikkelsen.

Han fortæller i samme ombæring til, at man lægger vejen forbi Tastselv og finder sin årsopgørelse frem, da man ofte vil kunne finde en forklaring der.