Franske eksperter undersøger helikopterulykke i Argentina

Franske havarieksperter rejste onsdag til Argentina for at undersøge kollisionen mellem to helikoptere under optagelserne af et reality tv-show.

De franske eksperter slutter sig til det argentinske efterforskningshold, der allerede er begyndt undersøgelserne af helikoptervragene for at finde en forklaring på tragedien i bjergene i den argentinske provins La Rioja.

Franck Firmin-Guion, som leder produktionsselskabet ALP, der står bag tv-serien "Dropped" siger, at de to helikoptere fløj side om side, da "den ene helikopter pudselig kom ud af kurs og ramte den anden."

De franske myndigheder undersøger ulykken ud fra en antagelse om, at der kan være tale om uagtsomt manddrab.

En efterforskning af denne type er standardprocedure i Frankrig, hvor statsanklagemyndigheden automatisk foretager en undersøgelse, når statsborgere dør i udlandet.

Tre af Frankrigs sportsstjerner omkom ved ulykken, som i alt kostede 10 mennesker livet. Otte af de omkomne var franskmænd. Derudover omkom de to argentinske helikopterpiloter.

De tre dræbte sportsstjerner er svømmeren Camille Muffat, 25 år, som var vinder af flere OL-medaljer - blandt andet guld i 400 meter fri i 2012 ved OL i London.

OL-bokseren Alexis Vastine, 28 år, der vandt bronze i 2008 ved OL i Beijing i letweltervægt. Samt sejlsportskvinden Florence Arthaud, 57 år, som i 1990 vandt Route du Rhum, en solokapsejlads over Atlanten.

Den 28-årige Vastines død kommer kun to år efter, at hans 21-årige søster blev dræbt i en bilulykke.

I Nice, hvor Muffat boede, samledes hundredvis af mennesker tirsdag i en park sent på dagen for at mindes svømmeren. I Normandiet blev der holdt en mindeceremoni for Vastine, mens der i Paris var flere forskellige mindehøjtideligheder for de omkomne.

Spillerne fra Paris Saint-Germain har planer om onsdag at spille med sorte sørgebånd om armen, når de møder Chelsea i Champions League.

I reality-serien opdeles deltagerne i to hold. De slippes løs forskellige steder i verden, og de må konkurrere om at finde tilbage til civilisationen uden medbragt mad, kort eller kompas.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip