Frygter terrorangreb: EM-fanzone ved Rigsdagen i Berlin evakueret

Mathias Madsen

5 uger siden

|

14/06/2024
Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
En del af EM-fanzonen i Berlin er her til aften i forbindelse med åbningskampen til EM i fodbold 2024 blevet evakueret efter et mistænkeligt fund.

Dagens topnyheder

Om få timer sparkes EM i herrefodbold 2024 i gang med en kamp mellem værtsnationen Tyskland og underdog'en Skotland.

Kampen skal spilles i den sydtyske by München, men den bliver vist på storskærme over hele Tyskland og i mange andre lande rundt om i Europa.

Herhjemme kan kampen således - udover i fjernsynet - også ses på storskærme diverse steder i landet, og til anledningen er der oprettet såkaldte fan-zoner mange steder.

Dette har man også gjort i Tyskland; herunder i Berlin, hvor finalen skal spilles om præcis én måned.

I øjeblikket må de mange tyske fodboldfans i Berlin dog nøjes med at følge med via en skærm fra de forskellige fan-zoner, men i én af dem er det ikke sikkert, at tyskerne kommer til at få den fest, de havde håbet på.

For kort tid siden blev en del af fan-zonen ved Rigsdagsbygningen i Berlin nemlig evakueret af det tyske politi på grund af fundet af en "mistænkelig" taske.

Det skriver flere tyske og udenlandske medier; herunder britiske The Mirror.

Den efterladte taske blev fundet ved indgangen til fan-zonen ved Scheidemannstrasse, og den er nu ved at blive undersøgt af politiet. Det er dog endnu uvidst, hvad der gjorde tasken mistænkelig, og om det var falsk alarm.

"En afspærring er blevet etableret af sikkerhedshensyn," har Beate Ostertag, der er talsperson for politiet i Berlin forklaret og uddybet, at tasken kan være en sikkerhedsrisiko, men at den også blot kan være blevet glemt af en person, som er gået ind i fan-zonen.

Ifølge TV2 er en mand blevet anholdt for at have efterladt tasken.

Åbningskampen mellem Tyskland og Skotland fløjtes i gang kl. 2100 i aften, og herefter står den på masser af fodbold den næste måned.

De danske drenge skal spille deres første kamp på søndag kl. 1800, hvor de møder Slovenien. Herefter skal de igen spille torsdag d. 20. juni mod England kl. 1800 og tirsdag d. 25. juni mod Serbien kl. 2100.