Fyrværkeridirektør får betinget fængsel for fusk

Selv om direktøren og et selskab i T. Hansen Gruppen, der også driver den landsdækkende butikskæde T. Hansen, onsdag er blevet dømt for at sælge ulovligt fyrværkeri, kan både selskabet og direktøren fortsætte med at importere og sælge fyrværkeri.

Det afgjorde Østre Landsret onsdag, men landsretten skærpede samtidig den dom, som blev afsagt af Retten i Odense.

I byretten fik indehaveren af T. Hansen Gruppen, Bent Jensen, en bøde på 50.000 kroner, mens datterselskabet LCH Fireworks, som T. Hansen Gruppen opkøbte i 2010, fik en bøde på 200.000 kroner.

Men onsdag skærpede Østre Landsret straffen til både virksomheden og direktøren. Her blev virksomheden idømt en bøde på 250.000 kroner, mens Bent Jensen blev straffet med 60 dages betinget fængsel og en bøde på 50.000 kroner.

Virksomheden og dens direktør blev kendt skyldige i mærkefalsk, efter at en producent i Kina var blevet bedt om at ompakke op mod 14.000 fyrværkeribatterier i sommeren 2011.

Grunden til ompakningen var, at firmaet forventede, at Sikkerhedsstyrelsen ville nedlægge forbud mod salg af batterierne ved navn "Kansas City". Derfor blev de i Kina ompakket, så de kom til at hedde "Flames of Passion", og samtidig fik de et nyt sikkerhedsnummer.

22. november 2011 udstedte Sikkerhedsstyrelsen et påbud om, at virksomheden skulle standse salget og trække batterierne tilbage.

Men salget af de farlige batterier fortsatte i T. Hansens 76 butikker, og 16. december greb Sikkerhedsstyrelsen så igen ind med et såkaldt strakspåbud om, at salget skulle stoppes, og at LCH Fireworks skulle tilbagekalde dem fra eventuelle distributører.

Ved en ransagning 14. februar 2012 fandt myndighederne godt 12.800 af de omkring 14.000 batterier.

/ritzau/

 

Dagens Gossip