Gammelt Facebook-opslag blusser op igen: Snyder danskerne i massevis

Skrevet af Emil Martesen

15/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Opslaget snyder danskerne i massevis.

Dagens topnyheder

Hvis du har brugt tid på at scrolle gennem dit Facebook-feed de seneste dage, så er du nok stødt på en helt bestemt type opslag, der har været delt af utallige brugere.

Og det falder ikke ligefrem på et tørt sted for danskerne, hvis Facebook endnu engang består af falske opslag og misinformation.

Denne episode, der for nylig har fundet sted på Facebook, er ingen undtagelse.

Her har et gammelt opslag, der påstår at beskytte brugernes data mod Facebooks angivelige planer om at dele personlige oplysninger og opkræve brugerbetaling, fået nyt liv.

Du kan eksempler på opslagene her:

Foto: Privat

Dette opslag, som er blevet delt flittigt, har dog ingen juridisk værdi, hvilket understreges af Sten Schaumburg-Müller, professor fra det Juridiske Institut på Syddansk Universitet ifølge TV 2.

Han sammenligner det med at gå ind på en restaurant med dresscode og insistere på ikke at følge den med et lille skilt.

Denne misinformation har vakt bekymring hos Dansk Industri, som har delt opslaget med en advarsel om, at det ikke bør deles videre, da det er forkert.

De opfordrer i samme ombæring til kritisk sans og sunde fornuft, når man navigerer på internettet.

I kølvandet på de falske opslag er der opstået en bølge af satire, hvor folk deler deres egne versioner af opslaget, der driller dem, der har delt den oprindelige tekst.

Et eksempel på dette er et opslag, der spøgefuldt truer med, at alle ens billeder vil forsvinde, og tænderne vil blive gule, hvis man kopierer teksten.

Du kan eksempler på opslagene her: