Gør grin med Black Lives Matter: Meghan-forside skaber vrede

Foto: CBS

Satire-magasinet Charlie Hebdo vækker igen opsigt. De bliver denne gang beskyldt for at gøre grin med Black Lives Matter-bevægelsen.

Frankrig har flere gange oplevet, at alle øjne blev rettet mod dem. Det er nemlig hjemlandet for satire-magasinet Charlie Hebdo, som også har været fremhævet i Danmark på grund af Muhammed-tegningerne.

Dette var naturligvis også noget, der var med til at vække opsigt, men nu er de igen i fokus, dog på grund af en anden tegning på deres forside.

Læs også

Tre sundhedsmedarbejdere har fået blodprop efter AstraZeneca-vaccine

Charlie Hebdo er kendt for at tage tingene til grænsen, men nok skal være nok, og denne gang er de blevet beskyldt for at have taget det for langt.

Det skriver Mirror, Daily Mail og Insider.

Tegningen viser den britiske dronning, der knæler på Meghan Markles hals. De skriver ved siden af tegningen, "hvorfor Meghan forlod Buckingham", hvortil hun selv på tegningen svarer, "fordi jeg ikke længere kunne trække vejret". 

Det er dermed ikke kun Meghan Markle, de laver grin med, men også Black Lives Matter-bevægelsen. Det var mordet på George Floyd i USA, der satte gang i bevægelsen i USA, da han afgik ved døden, da en politibetjent knælede på hans hals. 

Det ledte også til protester andre steder i verden, og det er dette, Charlie Hebdo bliver beskyldt for at nedgøre.

Foto: Twitter

Det er så forkert 

Der er naturligvis mange, der har kommenteret på Charlie Hebdos forside på Facebook, Twitter og Instagram. 

Det har også Dr. Halima Behum, der til daglig er administrerende direktør hos Runnymede, der arbejder for racelighed i Storbritannien. 

"Charlie Hebdo, det her er forkert på alle niveauer. Dronningen som George Floyds morder, der knuser Meghans hals? Meghan der siger, at hun ikke kan trække vejret? Det her skubber ikke grænser, får nogen til at grine eller udfordrer racisme. Det nedgør sagen og skaber splid over hele linjen," skriver hun i sit opslag på Twitter.

Foto: Twitter

Interviewet med Harry og Meghan medførte blandt andet, at kongehuset blev beskyldt for at være racistiske, hvilket dog meget hurtigt blev skudt ned. 

Disse beskyldninger kom efter, at Harry fortalte, at de i kongehuset var bekymrede for, hvor mørk deres barn ville være, når det blev født. 

Læs også

Stor alarm: 7-årig pige kidnappet

 

Dagens Gossip