Gerningsmanden i uhyggelig sag fra Aalborg er stadig på fri fod: Nu beder politiet om hjælp

Skrevet af Emil Martesen

27/11/2023
Foto: Nordjyllands Politi
Foto: Nordjyllands Politi
Nu beder politiet om hjælp.

Dagens topnyheder

Den barfodede voldtægtsmand fra Østerådalen i Aalborg er stadig ikke blevet straffet for sine ugerninger.

Det på trods af, at politiet har modtaget op mod 300 tip fra borgere.

Efterforskningsleder og politikommissær Carsten Straszek fra Nordjyllands Politi lægger heller ikke skjul på, at selvom de får et par henvendelser dagligt, har ingen endnu ført til en konkret identifikation af gerningsmanden:

"Vi afventer stadig de tekniske undersøgelser fra gerningsstederne, og her håber vi jo på at få en DNA-profil, der giver os hans navn. Det gør ham jo væsentlig nemmere at finde frem til", lyder det fra efterforskningslederen til TV 2 Nord.

Sådan lød meldingen for et par uger siden.

Og over en måned efter de forfærdelige hændelser den 20. oktober, hvor en 32-årig kvinde blev brutalt voldtaget og en 46-årig kvinde blev forsøgt voldtaget, står Nordjyllands Politi stadig uden en anholdelse. Politikommissær Carsten Straszek, der leder efterforskningen, fortæller, at politiet har en DNA-profil på den mistænkte, men denne profil matcher ikke nogen i de danske registre.

Den mistænkte, som har været synlig i Aalborgs gadebillede, tiltrak sig opmærksomhed, især den 20. og 21. oktober, men er siden forsvundet sporløst:

"Der er meget, der tyder på, at det er en person, som kun har opholdt sig i Aalborg i ganske kort tid", siger Carsten Straszek hudløst ærligt til Ekstra Bladet, og løfter i samme ombæring sløret for, at de nu derfor spørger ud i Europa, hvorvidt de kender til profilen eller ej:

"Derfor spørger vi så ud i Europa, om der er nogle af vores samarbejdspartnere, der kender profilen. Det er en proces, hvor vi forventer, der går noget tid, inden vi har svar fra alle lande".

Politiet arbejder i skrivende stund på højtryk for at finde gerningsmanden og har bedt om hjælp fra både det danske samfund og internationale samarbejdspartnere. Med en gerningsmand, der stadig er på fri fod, og et motiv, der forbliver ukendt, står politiet over for en udfordrende opgave i deres søgen efter retfærdighed for ofrene. Denne sag understreger vigtigheden af samarbejde og opmærksomhed i samfundet for at sikre, at gerningsmænd til sådanne alvorlige forbrydelser bliver fanget og stillet til ansvar.