Gigant giver ansatte lønforhøjelse: Skal hjælpe på de stigende leveomkostninger

Foto: Shutterstock

Microsoft honorerer nu sine ansatte med højere løn.

Prisen på el, gas og fødevarer er steget støt de seneste måneder. I efteråret steg priserne allerede på el, fordi industrien så småt kørte på højtryk igen. Krigen i Ukraine har kun gjort disse prisstigninger endnu værre.

Det er flere tusinder af kroner, som en gennemsnitlig familie på årlig basis skal bruge ekstra på mad, strøm og transport.

Læs også

2-årig nægter at flytte sig: Så får faren en genial ide

Fra politisk side har der været forskellige forslag såsom afgifts- og skattelettelser, mens Regeringen selv har foreslået at udbetale et engangsbeløb til særlige husstande. Nu kommer virksomhederne også selv i spil.

Computergiganten Microsoft har nemlig besluttet at hæve sit budget til lønstigninger med næsten 50 procent.

Det skriver Finans.

Lønstigningen vil omfatte ansatte »tidligt eller midt i karrieren«, og det vil også komme de danske ansatte til gode.

Det vides dog ikke, hvor meget den enkelte ansatte kommer til at få. Desuden vil lønstigningerne variere fra land til land. Det er heller ikke besluttet, hvornår de kommende lønstigninger vil træde i kraft fra.

Ingeniørforeningen IDA, som blandt andet har en række medlemmer i Microsofts danske afdeling, glæder sig over lønstigningen, men hæfter sig mere ved begrundelsen om at »holde på talenterne« end at følge inflationen.

»De gør vist en dyd af nødvendigheden. Jeg har til gode at høre om en virksomhed, der giver højere løn, fordi den synes, at det er synd for de ansatte,« siger cheføkonom i IDA, Thomas Søby til Finans.

Læs også

Melder ud: Naboer vågnede af larm da Sidney Lee døde

 

Dagens Gossip