Glædelig pengenyt til disse danskere: På mandag sker det

Skrevet af Nicolai Haugsted

19/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse danskere skal sætte et kryds i kalenderen den 22. april.

Dagens topnyheder

Nykredit-koncernen, Danmarks største udbyder af realkreditlån, annoncerer for sjette gang på to år en stigning i indlånsrenterne.

Fra den kommende mandag vil alle privatkunder hos Nykredit Bank kunne nyde godt af en minimumsrente på 1,25 procent på deres indeståender. For de kunder, der har både deres daglige økonomi og boligfinansiering hos banken, vil renten endda stige til 1,75 procent.

Det skriver Ekstra Bladet.

Denne serie af rentestigninger er en del af en bredere positiv udvikling for koncernen, som nu også opjusterer sine resultatforventninger for det kommende år.

Nykredit forventer nu et resultat efter skat på mellem 10,5 og 11,5 milliarder kroner for 2024, hvilket markerer en opjustering på en hel milliard kroner i forhold til tidligere prognoser.

Koncernchef Michael Rasmussen fremhæver de gunstige markedsvilkår som en væsentlig faktor bag den opadgående revision.

"Vi er tilfredse med, at vi er lykkedes med at fortsætte de seneste års vækst ind i 2024," udtaler han. Rasmussen tilføjer, at "opjusteringen skyldes ikke mindst udviklingen på de finansielle markeder, der indtil videre har været mere positiv, end udsigterne tegnede til, da vi gik ind i året."