Glædeligt nyt til danskerne: Her falder prisen på benzin og diesel

Skrevet af Emil Martesen

05/10/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

Dagens topnyheder

I en tid, hvor økonomiske udfordringer og inflation unægtelig truer husholdningernes budgetter og får danskerne til at kæmpe med at få enderne til at hænge sammen, bringer et nyligt fald i oliepriserne et glimt af håb.

Ifølge Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, kan denne udvikling vise sig at være en 'god forbruger- og økonominyhed'.

Han lægger ikke skjul på, at lavere oliepriser kan tage toppen og trykket af udfordringerne for forbrugerne og også af inflationen:

"For de danske forbrugere og bilister er prisfaldet gode nyheder", siger Per Hansen.

Han forudser, at hvis priserne holder sig, hvor de er torsdag morgen, vil 10 pct. fald i råolieprisen kunne mærkes fra og med tirsdag-onsdag i næste uge.

Mens forbrugerne kan se frem til billigere benzin, er der også positive udsigter for investorer.

Faldende oliepriser kan nemlig dæmpe den økonomiske aktivitet og potentielt fremskynde en rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank (FED):

"Hvis vi ser en negativ udvikling i de amerikanske ejendomspriser, som afspejler stigende renter, kan det være den udløsende faktor", bemærker investeringsøkonomen.

Det er værd at bemærke, at olieprisens fald ikke er en isoleret begivenhed. Saudi-Arabien og Rusland har nedsat deres olieproduktion, hvilket tidligere har ført til stigende priser.

Men nu ser det ud til, at vinden har vendt, og det kan vise sig at være en velsignelse i forklædning for både forbrugere og investorer.

Så mens olieprisens fald kan ses som en udfordring for olieproducenterne, åbner det op for nye muligheder og en smule økonomisk lettelse for den almindelige borger og den opmærksomme investor.