Glædeligt nyt til ejere af disse biler: Nu fjerner de udbetalingen

Skrevet af Emil Martesen

7 uger siden

|

10/04/2024
Foto: Shutterstock
Nu fjerner de udbetalingen.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at elbiler vinder større indpas på de danske veje.

Og i den forbindelse intensiveres konkurrencen på lademarkedet, som aldrig før.

Energigiganten Andel Energi, med cirka en million elkunder, er seneste skud på stammen med et tilbud, der lover at ryste markedet. Her kan kunder få en ladeboks installeret i carporten uden udbetaling:

"Kunden betaler herefter 249 kr. om måneden i 36 måneder uden renter og gebyrer, og så er ladeboksen kundens", siger Marlene Holmgaard Fris, der står i spidsen for Andel Energi, ifølge Finans.dk.

Og det falder på et tørt sted for elbilejere, der ikke længere skal frygte de evige lejeomkostninger, der ofte følger med ladebokse.

Andels beslutning om at fjerne opstartsbetalingen og tilbyde en fast ejerskabsplan udfordrer direkte traditionelle lejemodeller og markerer en klar kampopsætning over for konkurrenterne.

Ifølge Ilyas Dogru, forbrugerøkonom i FDM og ekspert i ladeløsninger, varsler Andels aggressive strategi en ny æra af priskrig på lademarkedet, der minder om de hårde konkurrenceforhold, vi kender fra mobilmarkedet:

"Det her viser bare, at konkurrencen på lademarkedet bliver vild og blodig. Det kommer mere og mere til at ligne mobilmarkedet, hvor vi vil se energikæmper, benzinselskaber og nye, frække operatører kæmpe om elbilkunderne", siger Ilyas Dogru.

Marlene Holmgaard Fris understreger, at Andel Energis tilbud er født ud af en direkte dialog med kunderne og et ønske om at nedbryde de barrierer, der forhindrer potentielle elbilsejere i at træffe det grønne valg. Og med den voksende efterspørgsel efter elbiler – Danmark så en stigning på ca. 26.000 nye elbiler alene i årets første tre måneder – er det klart, at energiselskaberne ser en gylden mulighed for at tiltrække og fastholde denne nye kundegruppe.