God grund til frustration: En million danskere får ekstra regning

Nicolai H

9 uger siden

|

14/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu bliver der rettet hård kritik.

Dagens topnyheder

I skattelandet Danmark har næsten en million borgere modtaget en uventet og uønsket overraskelse: en højere skatteregning på i alt 2,5 milliarder kroner.

Ifølge Finans er det Forsikring & Pension, brancheforeningen, der har kritiseret de gældende skatteregler, der ser ud til at belaste dem, der sparer op til deres pensionisttilværelse.

Problemet skyldes en ændring i beskatningen af pensionsopsparinger med ydelsesgaranti. Her stiger den såkaldte PAL-skat fra 15,3% til 18%, hvilket resulterer i, at opsparerne ender med at betale mere end tilsigtet.

Jørgen Svendsen, aktuar og ejer af pensionsmæglerselskabet AFPR, leverer en hård dom over situationen:

"Det er noget rod. Pengene burde aldrig være opkrævet. Det betyder, at danskerne går glip af en forrentning af deres penge og dermed får mindre at leve for som pensionister," fortæller han til Finans.

Ministeriet træder til

Reaktionen fra politisk hold har ikke ladet vente på sig.

Skatteminister Jeppe Bruus har over for medierne udtalt sin vilje til at tage branchens bekymringer til efterretning og søge løsninger.

Med så mange borgere påvirket og så store beløb involveret, står denne situation som en påmindelse om, hvor komplekst og udfordrende skattesystemet kan være, og hvor vigtig klar og retfærdig lovgivning er for alle danskere, der ser frem til en fortjent og velfinansieret pension.