Godt nyt til danske bilister: Nu kommer der 80 nye

Skrevet af Henrik R

40 uger siden

|

10/08/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Flere danske bilister vil helt sikkert glæde sig over nyheden.

Dagens topnyheder

Den hollandske ladeoperatør, Allego, tager et stort skridt fremad i den danske elbil-opladningssektor. I et nyt samarbejde med danske Oil Tank & Go vil Allego oprette lynladere ved selskabets tankstationer rundt om i landet.

I første fase af dette samarbejde vil 14 lynladestationer blive opført, og de forventes at være operationelle i begyndelsen af det kommende år. Men ambitionerne stopper ikke her. En nyligt underskrevet aftale, kendt som et Memorandum-of-Understanding, peger på, at Allego har forpligtet sig til at opføre ladere ved alle Oil's 80 tankstationer i Danmark.

Mathieu Bonnet, administrerende direktør for Allego, understregede vigtigheden af at udvide opladningsinfrastrukturen for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter elektriske køretøjer. På den anden side udtrykte Henrik Schöler, Oil Tank & Go's landechef i Danmark, sin entusiasme for partnerskabet og bemærkede, at det ville give deres kunder et bredt udvalg af opladningsmuligheder. Han tilføjede, at kunderne nu kan oplade deres elbiler hurtigt og effektivt, mens de nyder faciliteterne ved tankstationerne.

Selvom den nøjagtige kapacitet af de nye ladere endnu ikke er blevet afsløret, tilbyder Allego generelt en ladekapacitet på mellem 150 og 300 kWh. Allego, der blev grundlagt i 2013, har et omfattende netværk af opladere spredt over flere europæiske lande, herunder Sverige, Danmark, Norge, Belgien, Frankrig, Tyskland, Holland, Luxembourg og Storbritannien.

Med over 30.000 ladestationer under deres bælte tændte de for strømmen til de første danske ladestationer i slutningen af 2021.

Denne udvidelse markerer en betydelig milepæl i Allegos bestræbelser på at styrke elbil-opladningsinfrastrukturen i Danmark og vidner om den voksende popularitet og efterspørgsel efter elbiler i landet.