Godt nyt til disse danskere: Nu er der mange penge at spare

Skrevet af Kamille Isaksen

31/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den intense konkurrence på markedet gavner nu danskernes pengepung.

Mest læste i dag

Stort set alle danskere kan lide at tage en pause fra madlavningen og i stedet besøge en lækker restaurant. Selvom dette nok er en holdning, som de fleste danskere deler, har en analyse fra Landbrug og Fødevarer vist, at hovedstadsbeboerne spiser langt oftere ude, end den resterende befolkning i landet.

Denne tendens har også resulteret i, at der i Københavns pulserende restaurantmiljø er opstået en intens konkurrence om kunderne, hvilket nu resulterer i markante prisnedsættelser på to populære spisesteder. 

Det skriver Berlingske

Restauranterne Bæst og Mirabelle, som er beliggende i Nørrebro og drevet af Christian Puglisi, har besluttet at sænke deres priser. Dette skridt kommer i kølvandet på, at andre restauranter som Bouillon har introduceret ekstremt lave priser på deres menuer.

Christian Puglisi, der står bag Bæst og Mirabelle, udtrykker sin bekymring over denne nye tendens: "Jeg synes bestemt ikke, at det er en fed tendens, at du har steder som Bouillon osv. som giver folk, tror jeg, en forvredet idé om, hvor billigt du kan gøre noget," siger han til Berlingske. 

Han advarer mod, at denne priskrig kan føre til en form for masseproduktion, hvor kvaliteten og værdien af maden og oplevelsen kan blive kompromitteret.

På Bæst vil kunderne fremover kunne nyde syv serveringer for 375 kroner, mens Mirabelle tilbyder seks serveringer til 295 kroner. Desuden vil priserne på pastaretter og pizzaer også blive sænket. Puglisi planlægger også at gøre det billigere at spise ude på hverdage eller på atypiske tidspunkter af aftenen.

Denne udvikling i Københavns restaurantverden er ikke kun et tegn på stigende konkurrence, men også et signal om, hvordan restauratører må tilpasse sig for at tiltrække og fastholde kunder.