Godt nyt til Ikea-fans: Her åbner nyt varehus

Skrevet af Julie Møller

21/05/2021
Foto: Shutterstock.com.
Foto: Shutterstock.com.
“Med den endelige godkendelse fra kommunen kan vi nu for alvor komme i gang,” lyder det fra Anders Lyhne Nordtorp, der er ekspansionschef i Ikea Danmark.

Dagens topnyheder

Ikea har fået den endelige godkendelse fra Borgerrepræsentationen i København, og det betyder, at et kommende Ikea city varehus slår dørene op i sommeren 2023.

Varehuset bliver placeret ved Dybbølsbro i København, og især beliggenheden glæder Anders Lyhne Nordtorp, der er ekspansionschef i Ikea Danmark.

“Vi er rigtig glade for, at vi nu kan realisere planerne for vores IKEA city varehus, der er en nytænkning af det traditionelle IKEA varehus, da det er beliggende i hjertet af København og bliver tilpasset byen og københavnerne. Det, forventer vi, kommer til at betyde, at kunderne vil bruge varehuset på en anden måde, og det er noget, vi har tænkt ind i udviklingen af varehuset. Med den endelige godkendelse fra kommunen kan vi nu for alvor komme i gang,” lyder det fra Anders Lyhne Nordtorp i en pressemeddelelse.

Bæredygtighed bliver gennemgående for varehuset med etableringen af en grøn taghave, som får karakter af vild natur. I alt bliver 250 træer og buske plantet på varehusgrunden og taghaven, hvor et grønt område vil agere hjem for den naturlige fauna i området og bidrage til biodiversiteten, skriver virksomheden.

 

Lån en ladcykel

Det nye city varehus får tre etager, der bliver opdelt i kategorierne: soveværelse, stue og køkken med et mix af møbler og boligtilbehør på hver etage. Derudover vil det kommende city varehus adskille sig fra det traditionelle varehus, vi kender, fortæller Anders Lyhne Nordtorp.

“Det nye city varehus redefinerer IKEA konceptet ved at være tilpasset byen, og måden københavnerne lever i og bruger byen på. Det kommer bl.a. til udtryk ved, at varehuset i høj grad bliver et sted, hvor kunderne henter inspiration, mens møbler bestilles og leveres, så vi skaber en god oplevelse for mange af de kunder, der kommer på gåben eller cykel," siger han.

Ved city varehuset bliver der cykelparkering til 760 cykler inklusiv 55 ladcykler, og det vil blive muligt at låne en IKEA ladcykel til at fragte varer hjem.