Godt nyt til mange danskere: Nu bliver det billigere

Skrevet af Henrik R

47 uger siden

|

23/06/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I en tid hvor de fleste ting stiger i pris, bliver dette nu billigere.

Dagens topnyheder

Mange danske banker har sænket deres valutatillæg for brug af visa/dankort i udlandet, på trods af en verserende sag i Østre Landsret.

Dette skridt gør det billigere for bankkunder at benytte deres kort på sommerferien i udlandet. Det skriver Finans.dk

Forbrugerrådet Tænk mener, at priserne stadig er for høje, selv efter nedgangen. De vurderer, at bankerne burde sænke priserne yderligere, da de ikke skal tjene på sådanne transaktioner, men kun dække deres omkostninger.

Baseret på Konkurrencerådets beregninger har Danske Bank og Nordea haft en overskudsgrad på 80-100 pct., hvilket tyder på, at de tjener betydeligt på valutatillæggene.

Hvis Østre Landsret støtter Konkurrencerådets beregninger, forventes det, at Konkurrencerådet vil vurdere, om bankernes prisreduktioner er tilstrækkelige.

Sagen udspringer af en situation i 2016, hvor flere store danske banker forhøjede valutatillægget på visa/dankort. Konkurrencerådet afgjorde, at prisforhøjelserne var urimeligt høje, og pålagde bankerne at sænke deres priser inden for fire måneder.

Mens Danske Bank og Nordea har sænket deres priser, har andre banker, som Sydbank og Middelfart Sparekasse, ikke sænket deres valutatillæg. De venter på resultatet af retssagen før de træffer yderligere beslutninger.