Godt nyt til millioner af danskere: Flere penge på kontoen

Skrevet af Emil Martesen

20 uger siden

|

27/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der godt nyt til millioner af danskere.

Dagens topnyheder

Som 2023 nærmer sig sin afslutning, kan danske pensionsopsparere ånde lettet lettet op.

Efter et turbulent år i 2022, hvor mange oplevede betydelige tab på deres pensionsformue, tegner det nuværende år til at blive en økonomisk oprejsning for de flittige opsparere.

Med et forventet tocifret afkast på pensionsopsparingerne, er der nemlig grund til optimisme.

Det skriver B.T.

I hjertet af denne positive vending ligger en markant forbedring på aktiemarkederne. For eksempel har Danmarks største kommercielle pensionsselskab, PFA Pension, registreret et imponerende afkast på 12,08 procent i år. Dette betyder, at en almindelig pensionsopsparer med en middelhøj risikoprofil og en million kroner i opsparing ved indgangen til 2023, nu kan se frem til en tilvækst på over 120.000 kroner.

Denne økonomiske medvind skyldes primært en positiv udvikling på aktiemarkedet, hvor særligt danske aktier og internationale markeder som USA har oplevet fremgang. Medicinalgiganten Novo Nordisk har for eksempel haft en bemærkelsesværdig stigning på over 50 procent, hvilket har bidraget betydeligt til den samlede vækst.

Men hvad kan pensionsopsparere forvente af 2024? Selvom ingen kan spå med sikkerhed, er der en generel optimisme at spore. Rådet for Afkastforventninger, nedsat af branchens organisationer, antyder, at der er positive afkast i vente, især for dem med en høj andel af aktier i deres portefølje.

Denne positive udvikling er en kærkommen nyhed for mange, især efter et 2022, der blev betegnet som et annus horribilis for pensionsopsparere. Det viser, at selvom vejen til økonomisk sikkerhed kan være ujævn, er der altid håb om bedre tider forude.