Google har lanceret Gemini: AI-sprogmodel der skal slå ChatGPT

Skrevet af Henrik R

06/12/2023
Foto: Google Gemini Logo
Foto: Google Gemini Logo
Google har lanceret deres nyeste sprogmodel, Gemini, som angiveligt skulle være bedre end ChatGPT på 30 ud af 32 punkter.

Mest læste i dag

I løbet af det sidste år har OpenAI's ChatGPT domineret scenen for AI-sprogmodeller, men Google har nu trådt ind i kampen med lanceringen af deres egen model, Gemini.

Denne nye AI-model, som Google selv hævder, overgår OpenAI's GPT-4 på 30 ud af 32 benchmarks for store sprogmodeller (LLM'er). Gemini er blevet integreret i Googles Bard-chatbot, hvilket markerer en betydelig opgradering siden chatbottens lancering.

Gemini findes i tre versioner: Nano, Pro og Ultra, hver med forskellige kapaciteter og anvendelsesområder. Forbrugerne får først adgang til Nano og Pro-versionerne gennem forskellige værktøjer og interfaces, mens Ultra-versionen er reserveret til kunder med behov for avanceret AI-kapacitet.

Interessant nok viser Google kun en af de benchmarks, hvor deres model taber til GPT-4, hvilket sker i HellaSwag-testen, der måler "fornuftsbaseret ræsonnement for hverdagsaktiviteter".

Bard, nu drevet af Gemini Pro, er tilgængelig i 170 lande på engelsk, og Google planlægger at tilføje flere sprog i den nærmeste fremtid. Tidligt næste år vil Bard blive opgraderet til Gemini Ultra, som stadig er under finjustering og sikkerhedstjek.

Prøv Googles nye Gemini

Gemini vil også blive integreret i andre Google-produkter som Pixel 8 Pro-telefoner, Google-søgninger, Googles annonceforretning, Chrome og Duet AI. Dette sidste produkt bringer Gemini ind i Google Workspace, hvilket gør det til en direkte konkurrent til Microsofts Copilot, der for nylig blev opgraderet til GPT-4.

Denne udvikling indikerer en intensiveret konkurrence på markedet for AI-sprogmodeller, hvor store spillere som Google og OpenAI kæmper om at levere de mest avancerede og brugervenlige løsninger. Med Gemini's lancering er det tydeligt, at AI-teknologien fortsætter med at udvikle sig i et hastigt tempo, hvilket lover godt for fremtidige innovationer inden for dette felt.

Hvis du gerne selv vil afprøve den nye Gemini-AI-sprogmodel, så kan du gøre dette helt gratis. Klik blot på dette link for at komme til Googles AI-model.