Google markerer 100-året for danske kvinders stemmeret

Da kong Christian X 5. juni 1915 satte sin underskrift på Danmarks nye grundlov, betød det samtidig, at danske kvinder fik lov at stemme.

Det er fredag - grundlovsdag - 100 år siden, og det bliver markeret mange steder i landet med taler og begivenheder.

Også i den digitale verden markeres dagen.

Den danske version af søgesiden Google har til lejligheden lavet en såkaldt doodle på sin startside. Det traditionelle Google-logo er i 24 timer erstattet af en tegning, der symboliserer kvinders valgret.

- Google sætter en ære i at markere historiske begivenheder, personer og mærkedage med kreative omskrivninger af deres verdenskendte logo. Siden 2001 har flere end 2000 variationer af det velkendte logo prydet Google-startsider over hele verden, skriver Google selv om doodlen.

For nylig blev også den danske videnskabskvinde og seismolog Inge Lehmann hyldet med en Google-illustration på søgemastodontens globale. com-version.

Tegningen i forbindelse med 100-året for kvinders valgret kan kun ses på den danske. dk-version af Google.

Illustrationen er lavet af danskeren Mette Ehlers. Det er første gang, at en dansker lægger streg til Googles startsidetegning.

Over 80 millioner gange besøgere danskere google.dk i løbet af en måned, viser en opgørelse over danskernes internetforbrug fra 2012.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip