Græsk kollaps vil gavne danske husejere

De danske husejere vil formentlig få gavn af et økonomisk kollaps i Grækenland.

For er det internationale samfund fortsat villig til at poste mange milliarder i Grækenlands sorte hul af en økonomi?

Det spørgsmålet kan få selv de mest garvede aktiehandlere til at dirre af nervøsitet, mens de venter på resultatet af et møde mellem repræsentanter fra EU og IMF, der i midten af ugen skal drøfte den fremtidige støtte til grækerne, skriver boliga.dk.

Lukkes kassen i, er det efter alt at dømme ensbetydende med en græsk statsbankerot, som i værste tilfælde kan sende Europa ud i en ny økonomisk nedtur.

Men selv om finansmarkederne vil svaje og statsøkonomierne ryste, kan et græsk kollaps isoleret set være godt for boligejerne, fortæller boligøkonom Morten Skak, der er lektor på Center for Bolig og Velfærd på Syddansk Universitet.

- Hvis der kommer et kollaps vil det formentlig hjælpe boligejerne, fordi det vil holde renten lav. Der sker det, at aktørerne vil forlade de værdipapirer, de er nervøse for, f.eks. portugisiske, italienske og spanske statsobligationer, og derefter vil de placere pengene et sted, hvor man er sikker på, at papirerne vil holde værdien, og få en beskeden rente. Det kan være danske realkreditobligationer.

- Og hvis der er større efterspørgsel efter obligationer, stiger kursen, og en højere kurs betyder, at den effektive rente falder, siger Morten Skak til Boliga.

Køb parfume her - spar op til 70%

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip