Gratis gave: Bilka deler ud til 85.000 kunder

Skrevet af Julie Møller

09/12/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Fra den 15. december deler Bilka gratis gave ud til kunderne.

Mest læste i dag

Lige om lidt er det nytårsaften, og den aften er lig med fyrværkeri. Det er både farverigt, festligt og lidt farligt. I hvert fald, hvis du ikke passer på. Derfor deler Bilka gratis børne-sikkerhedsbriller ud fra 15. december til alle, der køber fyrværkeri. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Fra den 15.-31. december deler Bilka 85.000 sikkerhedsbriller ud, så børnene kan komme sikkert gennem nytåret. Sidste år fik syv børn alvorlige øjenskader, fordi de ikke havde sikkerhedsbriller på.

”Mange fyrværkeriulykker sker, fordi vi ikke har sikkerhedsbriller på. Hos Bilka vil vi gerne være med til at passe ekstra godt på børnene, og derfor deler vi gratis sikkerhedsbriller ud, så både forældre og børn kan blive mindet om vigtigheden af dem – og husker at tage dem på nytårsaften,” siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka og uddyber:

”Både børn og forældre, der køber fyrværkeri hos os, plejer at være rigtig glade for at få sikkerhedsbrillerne. Derfor skulle vi selvfølgelig også dele briller ud i år.”

Bilka oplyser, at sikkerhedsbrillerne deles ud til kunder, der køber fyrværkeri i Bilka, og kæden opfordrer stadig til, at kun én per husstand går ind i butikken, hvis muligt, på grund af Covid-19.

De fem fyrværkeriråd

Fyrværkeri bliver af Sikkerhedsstyrelsen kaldt et højrisikoprodukt, og derfor skal man bruge fyrværkeriet med forsigtighed og omtanke for at undgå ulykker. Herunder kan du se Sikkerhedsstyrelsens fem råd, der er gode at huske på.

De 5 fyrværkeriråd

  • Brug altid beskyttelsesbriller

  • Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri

  • Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

  • Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

  • Gå aldrig tilbage til en fuser

Det er samtidig vigtigt at pointere, at sikkerhedsbriller ikke kun er til den person, der antænder fyrværkeri. Hvert nytår kommer mellem 200 og 300 personer på skadestuen på grund af fyrværkeri eller dele af fyrværkeri. Næsten halvdelen af skaderne i 2018/2019 ramte tilskuere, oplyser Sikkerhedsstyrelsen.