Den amerikanske præsident, Barack Obama, er for slap og uklar i sin afstandtagen til Rusland i Ukraine-krisen.
Det mener senator Marco Rubio fra Florida.
Rubio, der er en mulig republikansk kandidat ved præsidentvalget i 2016, beskylder Obama for at være for vævende i sine udtalelser om Ruslands ageren i krisen, skriver det svenske nyhedsbureau TT.
Obama bør kalde en spade for en spade og omtale Ruslands indblanding "som det, det er: En militær invasion", skriver Marc Rubio i en artikel på Politico.com.
"Præsidenten må erkende, at den eneste måde at omgås tyranner som Vladimir Putin på" er med en klar forståelse for "at de ikke er til at stole på, og de lader sig kun afskrække fra at provokere ved resolut handling", skriver han.
Ifølge Rubio handler det om et "kritisk øjeblik i verdenshistorien".
Hvis Putin slipper af sted med sine forskellige handlinger vil det "føre til en mørk og farlig æra i verdenshistorien", skriver Rubio.
Han mener, at Rusland skal smides ud af G8. Desuden skal Obama sende udenrigsminister John Kerry og forsvarsminister Chuck Hagel til Kijev som et tegn på opbakning.
Andre sammenligner situationen på halvøen Krim i Ukraine med optakten til Sovjetunionens invasion i det daværende Tjekkoslovakiet i 1968, da en opstand blev slået brutalt ned.
- Det her er formentlig den mest faretruende situation i Europa siden Sovjets invasion af Tjekkoslovakiet i 1968, siger en højtplaceret repræsentant for en af de magtfulde vestlige lande til nyhedsbureauet Reuters.
- Realistisk set, må vi antage, at Krim nu er på russiske hænder. Vores udfordring består i at afskrække Rusland fra at overtage de russisktalende dele i det østlige Ukraine, siger personen, der udtaler sig anonymt.
Ukraines nye styre hævdede lørdag, at russiske styrker har overtaget kontrollen med hele Krim-halvøen, men det er uklart, hvor mange soldater, der er tale om.
Øjenvidner fortæller, at soldater bevogter lufthavne, veje og offentlige bygninger, men hvem der er lokale og hvem der er russiske, er uklart.
På Ruslands flådebase i Sevastaspol på Krim befinder der sig i forvejen mindst 15.000 personer. Rusland har haft sin sortehavsflåde placeret ved byen lige siden 1783.
/ritzau/