Gymnasium undskylder efter stor sne-brøler: 'Set i bakspejlet er det en træls og ærgerlig situation'

Skrevet af Mathias Busekist

05/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gymnasiet var igen tomt klokken 12.

Dagens topnyheder

Gymnasieelever i Nordjylland fik lidt ekstra tid derhjemme efter at være blevet ramt af en voldsom snestorm, der førte til, at flere skoler måtte holde snefri.

Dronninglund Gymnasium svømmede mod strømmen og fastholdt mødepligten for skolens elever, som derfor var nødt til at møde ind.

Rektor på Dronninglund Gymnasium, Lars Jørgensen, fortæller til TV 2 Nord, at han havde sat til vækkeur ti til klokkens seks.

Da han vågnede, så han ud af vinduet og den lille mængde sne, der var faldet. På daværende tidspunkt var snestormen bare ikke ramt endnu.

"Der var faldet meget lidt sne, og der var ingen alvorlige varsler på DMI, og så skal vi drive skole," udtaler Lars Jørgensen ifølge TV 2 Nord.

Derfor blev eleverne bedt om at komme i skole.

Snestormen tog da til og førte til flere aflyste busruter, og allerede klokken 9.15 kunne rektor meddele, at eleverne skulle tage hjem efter første modul. 

Men det var ikke alle, der kunne komme hjem, hvilket resulterede i, at vicerektor måtte fylde bilen op og levere de sidste elever trygt hjem. 

Gymnasiet var igen tomt klokken 12.

"Set i bakspejlet er det en træls og ærgerlig situation, og jeg ville da gerne have taget en anden beslutning," siger Lars Jørgensen, der tager let på situationen.

Han tilføjer, at han har beklaget overfor eleverne, som har været meget forstående.

Det var blandt andet manglende instrukser til virtuel undervisning hos 1.g'erne, som gjorde, at rektor foretrak fysisk undervisning. Det er der nu kommet en fast procedure for.