Hamas raser over EU-anke af terrordom

Det er umoralsk, at EU vil anke en dom fra EU-Domstolen for at bevare den palæstinensiske organisation Hamas på EU's terrorliste.

Sådan lyder reaktionen fra Gazastriben, efter at de 28 EU-lande i forbindelse med mandagens EU-udenrigsministermøde formelt har besluttet at anke sidste måneds afgørelse fra EU-Domstolen om, at Hamas skal fjernes fra terrorlisten.

- EU's insisteren på at fastholde Hamas på terrorlisten er et umoralsk skridt, der afspejler EU's partiskhed til fordel for Israel, siger talsmand Sami Abu Zuhi til nyhedsbureauet AFP.

- Det giver Israel et dække for forbrydelser mod det palæstinensiske folk, siger han.

Optagelse på EU's terrorliste betyder blandt andet, at gruppens eventuelle værdier på europæiske bankkonti er indefrosset. Selv om dommen kom i december, gælder indefrysningen stadig, fordi parterne har tre måneder til at anke.

EU's udenrigschef, Federica Mogherini, skriver i en udtalelse mandag, at den praktiske konsekvens af medlemslandenes anke vil være, at Hamas forbliver på terrorlisten, indtil EU-Domstolen er færdig med at behandle ankesagen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip