Har du også undret dig? Særlig 'bonus' gemmer sig med din overskydende Skat

Skrevet af Emil Martesen

6 uger siden

|

12/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du også undret dig?

Dagens topnyheder

Fredagen giver normalt et hav af mennesker smil på læberne - men i dag, den 12. april, er der ekstra god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

Knap fire millioner danskere får nemlig en betragtelig tilbagebetaling fra Skattestyrelsen, når der skal udbetales den overskydende skat.

Men faktisk er det ikke kun den overskydende skat, der tikker ind på danskernes konto.

De heldige sjæle, der har indbetalt for meget i skat i løbet af det foregående år, kan forvente en lille bonus oven i den sædvanlige skattegodtgørelse.

Skattestyrelsen er nemlig i gang med at overføre godt 25 milliarder kroner tilbage til borgerne, en proces, der omfatter den sædvanlige tilbagebetaling tilsat en ekstra skattefri rentegodtgørelse på 0,8 procent.

Det har revisionshuset BDO skrevet i et nyhedsbrev.

Rentegodtgørelsen betyder, at beløbet, som hver enkelt borger får tilbage, er en smule større i år.

Men selvom der er god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne, så er der tale om et beskedent beløb. For eksempel vil en person, der skal have 5000 kroner tilbage, faktisk modtage 5040 kroner, hvilket måske lyder som småpenge, men når dette lægges sammen for alle berørte, ender det med at løbe op i omkring 200 millioner kroner ekstra.

Og den værdsatte bonus må falde på et tørt sted efter de tidligere år, hvor rentegodtgørelsen for en periode var sat til 0,0 procent. Desuden falder den i en periode, hvor selv et beløb i en beskeden størrelse kan give et lille pusterum for mange danskere, som måske finder brug for de ekstra kroner i en tid, hvor økonomien stadig er under pres fra diverse globale udfordringer.