Har du svært ved at sove? – Dette trick kan måske hjælpe dig på 60 sekunder

Skrevet af Henrik R

18/04/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis det spidser til med at falde i søvn om natten, så bør du måske afprøve 4-7-8 teknikken, som menes at kunne få folk til at sove indenfor 60 sekunder.

Dagens topnyheder

Heldigvis for det fleste, så tager det ikke mange minutter om at falde i søvn. Der er dog også en stor del mennesker, der nat efter nat kæmper med at falde i dyb søvn, og når endelig de gør det, så ringer vækkeuret få minutter efter.

Der kan dog heldigvis være hjælp at hente, og Dr. Andrew Weil fra University of Arizona begyndte at lære folk en ny teknik, der ifølge ham kan få folk til at falde i søvn på 60 sekunder.

Teknikken hedder 4-7-8, og han beskriver det som en naturlig sovemedicin for nerverne.

Sådan laver du 4-7-8 metoden

Er du desperat efter hjælp til at få en bedre nattesøvn, så kan du prøve at give dig i kast med denne 4-7-8 metode fra Dr. Andrew Weil.

  1. Du skal placere spidsen af din tunge i ganen lige bag ved dine fortænder. Det er blot spidsen, der skal røre, og det skal gerne være afslappet.
  2. Nu trækker du vejret kraftigt og dybt, hvilket gerne skulle skabe en ”whoosh” lyd.
  3. Nu lukker du munden, og trækker vejret gennem din næse, mens du tæller til fire.
  4. Hold vejret mens du tæller til syv.
  5. Pust ud gennem munden, så du igen laver den samme ”whoosh” lyd, mens du tæller til otte. Du skal altså sørge for, at du puster stille ud, da du skal kunne holde alle otte sekunder.
  6. Gentag denne procedure fire gange, og så skulle du gerne have meget lettere ved at falde i søvn. 

Foto: Shutterstock.com

Dårlig vejrtrækning kan føre til angst og stress.

Stuart Sandeman der er vejrtrækningscoach og skaber af hjemmesiden Breathpod, fortæller til det britiske medie, at vejrtrækningen er utrolig vigtig, og det er vigtigt ikke at gøre det forkert.

Mange mennesker har nemlig et overfladisk og begrænset vejrtrækningsmønster, som gør, at det bliver begrænset i den mængde ilt, som kroppen har brug for.

”Mange mennesker trækker vejret i et overfladisk og begrænset mønster, der begrænser den ilt, der bliver leveret til cellerne i vores krop,” fortæller han ifølge det britiske medie Mirror og fortsætter:

”Det kan føre til mangel på energi, og følelsen af at være drænet emotionelt, hvilket kan fremprovokere stress, angst og for nogle endda depression,” lyder det fra vejrtrækningscoachen.

Har du besvær med at lave 4-7-8 øvelsen selv, så kan du få hjælp via denne danske video på Youtube. Øvelsen benyttes ikke kun til at hjælpe med søvnen, men er en generel god øvelse, hvis du har brug for at få ro i en stresset hverdag.