Har du været her, bør du testes nu

Foto: Shutterstock

Alle deltagere anbefales at lade sig teste, efter der har været et tilfælde af smitte med den nye coronavariant.

Det er blevet bekræftet, at der har været et tilfælde af smitte med den nye Omikron-variant ved Martins Jensens koncert, hvilket har fået arrangøren til at opfordre alle deltagere til at lade sig teste. 

Det bekræfter en mail, der er blevet tilsendt til alle billetkøbere, som B.T. er kommet i besiddelse af.

Læs også

Magnus Heunicke: Pandemien er stabil igen

I mailen fremgår det således, at arrangøren i samarbejde med smitteopsporingen opfordrer alle deltagere til at lade sig PCR-teste, når de når fjerde- og sjettedagen, som svarer til onsdag og fredag. 

Aalborg Kongres- og Kulturcenters administrerende direktør, Nicolaj Holm, bekræfter over for B.T, at man i samarbejde med myndighederne har valgt at sende en mail ud til alle deltagerne.

Han fortæller dog efterfølgende, at man har gjort alt, hvad man kunne for at undgå et tilfælde, herunder ved at følge myndighedernes retningslinjer samt krav om coronapas. 

"Vi har fulgt myndighedernes retningslinjer, det har vi sådan set gjort hele vejen under coronaen, der er ikke nogen, der er kommet ind, der ikke har vist coronapas, det gælder både publikum, og hvad der ellers måtte være af gæster, medarbejdere og leverandører, og det er også et krav backstage," siger han.

B.T. har ligeledes været i kontakt med Martin Jensen, der fortæller, han er ked af situationen.

"Jeg er netop blevet orienteret af Aalborg Kongres & Kultur Center, og det er jeg enormt ked af at høre. Jeg har fuld tillid til, at Aalborg Kongres & Kultur Center har opfyldt alle krav til sikkerhed, tjek af vaccinepas og så videre, så det er vildt ærgerligt, at der er alligevel er konstateret smitte. Sikkerhed har højeste prioritet hos os, og derfor vil jeg også følge sagen tæt de kommende dage," kom det således fra DJ'en. 

Opdaterede retningslinjer

Sundhedsstyrelsen har mandag opdateret retningslinjerne for smitteopsporing i forbindelse med den nye coronavariant. 

Retningslinjerne lyder nu på, at nære kontakter til smittede samt nære kontakters nære kontakter skal gå i selvisolation, hvilket er uanset om de er vaccineret eller tidligere smittet. 

Herudover skal de endvidere lade sig PCR-teste på første, fjerde- og sjettedagen, før de må bryde isolationen.

Læs også

Flere tilfælde af Omikron-varianten fundet i Danmark